Ova aplikacija otkriće vam šifru za internet gde god da se nalazite (video)

Aplikacija Instabridge posebna je po tome što korisnicima prikazuje šifre obližnjih Wi-Fi hotspotova, pa je idealna za korišćenje kada se nalazite u inostranstvu ili ste potrošili sav mobilni internet, prenosi Telegraf.

Kombinujući bazu podataka Wi-Fi hotspotova koje je prikupila zajednica korisnika, ova aplikacija za Android i iOS vam može pomoći u pronalaženju najbliže dostupne pristupne tačke i automatski ulogovati vaš uređaj na nju.

Pored mape i šifre određene Wi-Fi tačke u vašoj blizini, Instabridge će ponuditi i ocenu kvaliteta Wi-Fi mreže i brzinu prenosa podataka. Spajanje sa dostupnim mrežama odvija se jednim dodirom, ponekad čak i ako ne znate lozinku.

Kako je to moguće?

Pa, neka dobra osoba koja je pre vas posetila istu lokaciju odlučila je da podeli lozinku sa širom zajednicom. Kako gazde kafića po pravilu ne menjaju lozinke baš često, šanse da će lozinka i dalje otključavati pristup Wi-Fiju su velike.

Iako se diči miliona pristupnih tačaka za Wi-Fi, ta baza podataka nije savršena ni potpuna. Dogodiće se da kafić u koji ste seli nema Instabridge na svom popisu.

Instabridge je preuzet više od pet miliona puta i što veći broj korisnika bude koristio ovu aplikaciju i unosio lozinke, ona će postajati sve bolja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

aplikacijainstabridge
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Dragan

    Vrlo opasna aplikacija. Ako date prijatelju ili komšiji password od kućnog wireless-a on ga može uneti u Instabridge i omogućiti svima u vašoj okolini da koriste vaš Internet (do 300-400 metara udaljeni od vašeg stana). Ono što je zastrašujuće je da ako neki haker na ovaj način izađe na Internet i uhakuje neku banku – krivica pada na vas.