Panasonic Lumix – novi modeli fotoaparata

Lumix DMC-TZ10 je najnoviji član popularne i prilično sposobne TZ serije fotoaparata. Njegove glavne osobine su mogućnost snimanja filmova u AVCHD Lite HD formatu, 25 mm širokougaoni objektiv i snažni 12x optički zum. Model Lumix DMC-TZ10 ima i GPS prijemnik za dodavanje podatka o lokaciji snimanja u fotografiju. Fotoaparat ima novi sistem stabilizacije slike, koji se zove POWER O.I.S. (Optical Image Stabilizer), čije funkcije udvostručuju moć suzbijanja vibracija u poređenju sa standardnim Panasonikovim sistemom stabilizacije slike. MEGA O.I.S. Lumix DMC-TZ10 nudi i ručno upravljanje brzinom zatvarača i otvorom blende, što će biti zanimljivo naprednijim fotoamaterima. Ovaj fotoaparat dostupan je u crnoj, srebrnoj, plavoj, smeđoj i crvenoj boji.
Kao i DMC-TZ10, Lumix DMC-TZ8 koristi širokougaoni objektiv čiji raspon počinje na 25 mm i nudi uvećanje 12x (25-300 mm). U Lumix DMC-TZ8 ugrađene su tehnologije za poboljšanje kvaliteta slike, kao što su POWER O.I.S. (Optical Image Stabilizer), Face Recognition, AF Tracking, Intelligent ISO Control, Intelligent Scene Selector i Intelligent Exposure. I ovaj model omogućava ručno upravljanje podešavanjima za slikanje. Lumix DMC-TZ8 može da snima video zapise u 720p rezoluciji u MotionJPEG formatu. Ovaj model pravi se u crnoj i crvenoj boji.
Lumix DMC-FT2 je naslednik modela FT1, prvog Panasonikovog fotoaparata otpornog na vodu i prašinu. U čvrstom telu aparata nalazi se Leica širokougaoni objektiv sa 4,6x optičkim zumom i CCD čip rezolucije 14,1 megapiksela. Fotoaparat nudi mogućnost snimanja video zapisa u 720p rezoluciji, koju kodira naprednim AVCHD Lite kodekom. Čvrstoća fotoaparata Lumix DMC-FT2 unapređena je u odnosu na prethodni model. Novi model izrađen je u skladu sa IPX8 i IP6X standardima. Zahvaljujući gumenoj podlozi, učvršćenom staklu i specijalnoj smoli na bazi ugljenika, Lumix DMC-FT2 zaštićen je od vode, prašine i peska. Zaštitna ploča na LCD-u može da podnese pritisak koji je jednak dubini od 10 metara. Fotoaparat je otporan na padove s visine od dva metra. Kupci mogu da biraju između žutog, narandžastog, srebrnog i crnog kućišta.
DMC-ZX3 je digitalni fotoaparat opremljen Leica objektivom optičkog raspona 25-200 mm i 14,1 megapikselnim CCD-om. DMC-ZX3 takođe snima HD filmove kodirane AVCHD Lite kodekom. Radi se o fotoaparatu malih dimenzija, koji se prodaje u crnoj, srebrnoj, plavoj, smeđoj i crvenoj boji. Lumix FX66 opremljen je 14,1 megapikselnim senzorom i 5x optičkim zumom, optičkim rasponom od 25 mm do 125 mm. Kod modela Lumix FX66 Panasonik posebno ističe brzo automatsko izoštravanje slike. Kao zanimljivost treba spomenuti Cosmetic režim rada, koji se primenjuje za izradu portreta, a koji automatski ulepšava fotografiju. Aluminijumsko kućište modela Lumix FX66 dostupno je u crnoj, srebrnoj, plavoj i ljubičastoj boji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

digitalni fotoaparatfotoaparatkompjuterileicalumixobjektivpanasonicslikanjetztz serija
Komentari (0)
Dodaj komentar