Plejboj u akciji osvajanja mobilnih telefona

Početkom sledeće godine korisnici mobilnih telefona u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi doživeće iznenađenje u vidu sadržaja koje će im slati najpoznatiji časopis namenjen „zabavi za odrasle“ – Playboy. Saradnja mobilnih operatera i provajdera sa izdavačima manje ili više poznatih časopisa već je pokrenuta u Americi i Evropi, a zabeležena je i usluga prijema video-magazina mobilnim telefonima (uslugu je prva ponudila kompanija Three o“clock).

Zbog ove usluge Playboy je ostvario dogovor sa kompanijom Dwango Wireless iz Sijetla. Dwango Wireless je softverska kompanija koja će za potrebe Playboy-a realizovati video-igre, slike, video-inserte, audio-poruke i melodije. Ova kompanija se više puta oprobala u izradi (ne baš) ovakvih specijalizovanih sadržaja. Sličan aranžman ostvarila je sa Rolingstounsima. Sadržaj je distribuiran pretplatnicima kroz saradnju (poslovni dogovor) sa glavnim bežičnim operaterima, kao što su Cingular, Nextel, T-Mobile i Verizon Wireless.

Zanimljivo je da je kompanija Dwango Wireless svoja rešenja sadržaja za mobilne telefone realizovala i za religiozni web sajt Beliefnet. Sadržaji predstavljaju uputstva za meditaciju i molitve. To se nikako ne može uklopiti sa onim što će ova kompanija ponuditi korisnicima mobilnih telefona za potrebe Playboy-a. Međutim, biznis je biznis, a lova je lova, ma iz kog izvora dolazila!

Ovi sadržaji će preko mobilnih telefona biti ponuđeni u skladu sa važećim zakonima – samo za one koji imaju najmanje 18 godina. Da bi korisnici mogli da se pretplate na ovu uslugu, moraće najpre da ispune odgovarajući upitnik u kome se od njih traži da potvrde ispunjenje tog uslova. Uz to treba i da plate uslugu. Cena još uvek nije tačno određena, ali će se najverovatnije kretati od 1,99 do 4,99 dolara (toliko kompanija Dwango Wireless obično naplaćuje preuzimanje slika i melodija).

Playboy već ima iskustva u ponudi bežične zabave korisnicima u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Australiji i Brazilu. Nakon proširenja svoje ponude u Severnoj Americi i Kanadi, kompanija smatra da će broj svojih korisnika povećati na 170 miliona – za toliko će se povećati ukupan broj „vrućih“ telefona u svetu. Nepovoljna okolnost je to što će veliki broj njihovih korisnika sasvim sigurno biti maloletnici, jer ne postoji siguran mehanizam ograničenja njihovog pristupa ovim sadržajima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilni telefoni
Komentari (0)
Dodaj komentar