Podizanje mobilnog uvis neće vam poboljšati signal, probajte ovu metodu

Sigurno ste se našli u situaciji da nemate signal na mobilnom telefonu i da to pokušate da rešite na način kao i većina ljudi- podizanjem telefona uvis kako bi ‘uhvatili signal’.

To vam, međutim, neće previše pomoći, kao ni okretanje u svim mogućim smerovima u nadi da će se pojaviti koja ‘crtica’ signala. Signal nas okružuje i dužina vaše ruke nije dovoljna da ‘uhvatite’ bolji signal.

Profesor Lin Zong sa univerziteta Rice je za Verge rekao da su rezultati jako mali ako podignete ruku ili počnete da se okrećete oko svoje ose.

Ipak postoji način da poboljšate signal na mobinom, ali to zahteva i malo hodanja, pogotovo ako se nalazite u gradu.

Signal se odbija od zgrada što znači da bi kretanje moglo uticati na poboljšanje prijema na uređajima. Lin poručuje i da dobro proučite situaciju u kojoj se nalazite.

– Ako imate loš kvalitet poziva to je zato što se oko vas nalazi puno ljudi, kao na primer na nekom koncertu. Ako se pomerite nekoliko metara, to vam neće mnogo pomoći. Međutim, ako se nalazite u centru grada među zgradama ili na nekom drugom zatvorenom mestu gde je loš prijem, verojatno ćete dobiti bolji signal ako prošetate – rekao je Lin.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilni telefonisignali
Komentari (0)
Dodaj komentar