Pokloni sa Photoshop-om

Da li znate da vam kompanija Adobe daje dosta poklona kupovinom Photoshop-a verzije 6? U ovom i narednom prilogu, predstavićemo vam neke od ekstradodataka koje možete pronaći u Photoshop folderu na vašem Photoshop CD-u.

Ukoliko ste pri instalaciji Photoshop-a 6 na vaš disk izabrali opciju Easy Install, videćete da se unutar Adobe Photoshop 6.0 foldera smestilo još nekoliko foldera sa određenim dodacima. Ukoliko ste napravili Custom instalaciju, moguće je da niste potvrdili polje Samples, čime ste izostavili instalaciju dodataka. Ali, ne postoji razlog zašto ne biste ubacili instalacioni disk u CD, i uradili ponovnu Custom instalaciju.

Folder Samples sadrži pregršt slika (uključujući slike Bear i Ducky, koje su jako popularne među demonstratorima), kao i još nekoliko u drugim folderima. Ovde ćemo vam dati jedno upozorenje vezano za ove slike (tzv. stock art sličica). Naime, kada ste kliknuli dugme Accept prilikom instalacije Photoshop-a 6, vi ste teoretski pročitali ugovor o licenciranju proizvoda (licensing agreement). Osvežićemo vam pamćenje u vezi sa ovim sporazumom. Najbitnija stavka vezana za ove slike jeste da one ne prelaze u vaše vlasništvo, što znači da ih ne možete dalje distribuirati ili upotrebljavati radi sticanja bilo kakve koristi, ali ih možete prikazivati, modifikovati i koristiti za sopstvene potrebe (prvenstveno u cilju sopstvene obuke). Bilo kako bilo, "poklonu se u zube ne gleda".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

rad na kompjuteru
Komentari (0)
Dodaj komentar