Predstavljen HTC U11: Obećava najbolju kameru, zvuk i performanse (video)

HTC je napustio metalni trejdmark svojih uređaja pa je i U11 odlučio da raskrsti sa svojim prethodnikom, HTC-om 10, i okrene se staklu po uzoru na Samsung i LG. Poseduje 5,5-inčni QHD displej sa SuperLCD 5 tehnologijom. Kompletan uređaj je otporan na vodu što je označeno certifikatom IP57.

Uređaj će pratiti čipset Qualcomm Snapdragon 835, 4GB RAM-a i 64GB interne memorije, a u nekim regijama 6GB RAM-a i 128GB interne memorije. Uređaj dozvoljava ekspanziju memorije putem microSD kartice. Operativni sistem je najnoviji Android Nougat 7.1.

Što se tiče kamere, iz HTC-a tvrde da je reč o najboljoj kameri na tržištu, a to pravdaju najvećom ocenom DxOMarka za jedan smartfon ikada – ocena 90. Zadnji senzor ima 12 megapiksela i blendu od f/1.7, dok prednji ima 16 megapiksela i ugao od 150 stepeni. Uz kameru se nalazi HDR Boost, a brzina fokusa je zavidne 0,3 sekunde.

HTC U11 prati inovacija Edge Sense koja omogućava komandovanje kroz pritisak po ivicama uređaja. Dodiri će moći da se programiraju tako da aktiviraju aplikacije i sposobnosti telefona kao što su kamera, Google Assistant (kasnije Alexa i Sense Companion) i slično. Loša vest je da će se Edge Sense za treće aplikacije moći koristiti tek nakon update-a koji je zakazan u julu.

HTC se i ovoga puta može pohvaliti odličnim zvučnicima i DAC-om koji obećava natprosečno uživanje u muzici. Celo čudo napajaće baterija od 3.000mAh.

Novi uređaj očekuje se u junu, prenosi Klix.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

htc
Komentari (0)
Dodaj komentar