Pregovori na osam frontova

Svega nekoliko nedelja pošto je primio 400 miliona dolara na ime nagodbe kojom je okončan patentni spor sa kompanijom Hewlett-Packard, proizvođač kancelarijske opreme Pitney Bowes Inc. iz Stamforda, Konektikat, je očigledno podstaknut prvim uspehom, rešio da pokuša dodatno da profitira iz celog slučaja i tuži još osam kompanija koje su, prema njegovim navodima, nedozvoljeno koristile njegovu tehnologiju.

Kompanija Pitney Bowes je objavila da je podnela tužbe okružnom sudu u Konektikatu da bi zaštitila sopstvenu patentiranu tehnologiju koja služi povećanju rezolucije laserskih štampača. Tužbe su podnete protiv kompanija Xerox, Panasonic Personal Computer, Matsushita Electric Corporation of America, NEC, Samsung Electronics America, Samsung Electronics, Lexmark International i Apple Computer.

Kompanija Pitney Bowes trenutno vodi pregovore sa svih osam kompanija i nada se da će se naći “poslovno rešenje” koje neće zahtevati sudsku intervenciju. Ipak, ako je suditi po slučaju sa HP-om, put do para za proizvođača kancelarijske opreme neće biti ni brz ni lak.

Hewlett-Packard je ovoj kompaniji početkom juna platio 400 dolara kao vansudsko poravnanje kojim se okončava spor, pokrenut, međutim, po tužbi podnetoj još 1995! Svakako je najzanimljivije što je HP iz ovog spora, premda dobro “izmuzen”, uspeo da izađe bez obaveze da prizna bilo kakvu krivicu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kompjuteri
Komentari (0)
Dodaj komentar