„Prizma“ za široke mase

Popularna „Nokijina“ serija „Prizma“ dobila je novog člana – 7070 Prism. Ovoga puta to je telefon „fashion“ dizajna, ali sa skromnim karakteristikama (s obzirom na to da je vrlo jeftin). Najavljen je zajedno sa još tri „Nokijina“ modela u takozvanom „emerging markets“ paketu i namenjen je najširem krugu korisnika. Nokia 7070 Prism koštaće samo 50 evra (ili, ako vam se druge valute više dopadaju – 70 američkih dolara ili 35 engleskih funti).
Potpuno u skladu s ovom cenom su njegove karakteristike i funkcionalnost, ali je činjenica da mu je dizajn odličan. Pri tom se ne može sporiti ni to da odlično može da posluži za sve osnovne funkcije koje se od jednog mobilnog telefona traže. To je kompaktan preklopni model s dimenzijama 88 mm x 44 mm x 16 mm i masom od 75 grama. Podržava samo GSM mrežu, i to za sve aktuelne opsege – 850, 900, 1.800 i 1.900 MHz i GPRS tehnologiju za prenos podataka. Napaja se baterijom koja obezbeđuje pet sati razgovora ili 20 dana rada u „stand by“ režimu.
Lepom izgledu s karakterističnim prizma detaljima doprinosi i kolor TFT LCD ekran s rezolucijom 128 x 160 piksela i pozadinskim svetlom za indikaciju. Interna memorija ovog modela je samo 11 megabajta, ali to je sasvim dovoljno za osnovne funkcije takozvanog „basic“ modela (telefon koji podržava samo osnovne funkcije). Softver sadrži i skromni web browser i e-mail client. Nadalje bi se pre moglo govoriti o onome što ovom telefonu nedostaje, nego o onome što ima. A nema kameru, Bluetooth, GPS…
Paket „emerging markets“ obuhvata još tri modela – Nokia 1680 Classic, Nokia 2680 slide i Nokia 5000. Po dizajnu među njima dominira upravo Nokia 7070 Prism. Ona bi na tržištu trebalo da se pojavi u trećem kvartalu ove godine. Za ljubitelje „prizme“, kome su prethodna dva modela ove serije preskupa, a pri tom ne pokazuju neku veliku zahtevnost u pogledu funkcija, evo prilike da mobilni telefon zaista lepog izgleda dobiju po vrlo niskoj ceni. Napomenimo još da je ponuđen u dve efektne kombinacije boja – crnoj i pink (kao na slici) i crnoj i plavoj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilnimobilni telefoninokijaprizmatelefoni
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Milica S

    Prizma je odličan telefon. Ja imam Nokiju 7500 prizma i stvarno je super. A ova nova sa manje funkcija – za osnovnu upotrebu je sasvim dovoljan. I cena je pristojna za naše područje.

  • Dragan Vuković

    Slažem sa vašim naslovom da je ovo telefon za široke narodne mase. Kako mi se čini, najvećem broju ljudi i ne treba više nego što on pruža. Znam neke ljude koji su pokupovali skupe telefone, a jedva da znaju i elementarne funkcije, tj. one koje im trebaju svakodnevno.