Prodaja hašiša preko WAP-a

Dvojica Amerikanaca, Tim Freccia i Mike Tucker, su rešili da, koristeći prednosti moderne tehnologije, iz Amsterdama, preko WAP-a i Interneta, snabdevaju svet – hašišom!? Ovakav biser nije mogao da prođe nezapažen od predstavnika „sedme sile“, pa su novine iz čitave Evrope izvestile o ambicioznom i opskurnom projektu, koji je trebao da bude sproveden u delo počev od 01. septembra.

Ideja je, da bi nakon porudžbine preko WAP-mobilnog telefona ili Interneta, u roku od pola sata, nasmešeni dostavljači na zeleno-belim biciklima ili automobilima, „robu“ trebali da isporuče na kućnu adresu naručioca. Freccia i Tucker ne kriju svoju neskromnost i izjavljuju da im je namera da upotrebom savremene tehnike promene „doživljaj marihuana-kulture“.

„E-hash-commerce“ (elektronska trgovina hašišom) je na svom pobedničkom pohodu najpre trebala da osvoji Amsterdam, a potom su usluge ovog servisa trebale da budu proširene i na druge svetske prestonice droge – London, Nju Jork i Tokio. Tako je planirano da se na amsterdamskim kioscima pojave i SIM-kartice, kojima bi uživaoci hašiša mogli da plate isporuku od „maksimalno dva grama“ droge.

Mada se na njihovom website-u www.itoke.co.uk, sa sedištem u Velikoj Britaniji, zasad mogu kupiti samo reklamne majice, po rečima pokretača, on već beleži 30.000 poseta dnevno. Međutim, ni danima nakon najavljenog početka prodaje, na ulicama Amsterdama se nisu pojavili ni kuriri na biciklima, ni vozila za isporuku, koja se mogu videti na pomenutoj Internet-prezentaciji, kao ni SIM-kartice na kioscima, a inicijatori ne reaguju na e-mail-ove.

Mike Tucker je holandskom listu „Algemeen Dagblad“ izjavio da se nije odustalo od ove zamisli, već da je njeno sprovođenje samo odloženo zbog prevelikog negativnog publiciteta koji je ova priča inicirala u javnosti i eventualnih kontra-akcija američke agencije za borbu protiv droge (Drugs Enforcement Administration – DEA).

Ipak se, po mišljenju mnogih sa amsterdamske scene lakih droga, verovatno radi o ujdurmi i neslanoj šali dvojice Hi-Tech mangupa, kojima se jedino ne može osporiti talenat za privlačenje pažnje. Osim toga, malo je verovatno da bi predstavnici zakona baš sedeli skrštenih ruku i blagonaklono gledali na „Hašiš-servis“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilni telefoni
Komentari (0)
Dodaj komentar