Prva mreža treće generacije u Evropi

Austrija je prva evropska država u kojoj je sa radom počela mreža treće generacije (UMTS, koja će korisnicima sa odgovarajućim modelima mobilnih telefona pružati usluge poput čitanja vesti, snimaka golova iz austrijaske lige ili delova programa nekih televizija. Mrežu je izgradio austrijski operater Mobilkom Austria, koristeći opremu kompanija Ericsson i Nortel.

Mrežom su pokriveni svi glavni gradovi austrijskih pokrajina (osim Salzburga), pa tako 25% stanovništva ove države može da koristi usluge treće generacije mobilne telefonije. Do kraja ove godine austrijski operater namerava da omogući pokrivenost od 40%, što će se postići postavljanjem oko 1.000 baznih stanica.

Mobilkom Austria omogućiće korisnicima preuzimanje različitih multimedijalnih sadržaja, zahvaljujući ugovorima sa agencijama ORF i Reuters, novinama Zeit im Bild, i međunarodnoj agenciji za sportska prava ISPR. Zahvaljujući ovom poslednjem ugovoru, korisnici mreže treće genracije moći će da na svojim mobilnim telefonima odgledaju golove iz nacionalne lige sa samo dva minuta zakašnjenja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilni telefoni
Komentari (0)
Dodaj komentar