Prvi mobilni telefon vokmen

Kompanija Sony Ericsson odlučila se na snažan prodor ka tržištu „mobilne“ muzike. Ona je 2. marta objavila realizaciju prvog mobilnog telefona vokmena pod nazivom Sony Ericsson W800. To znači da će njegovi vlasnici moći da slušaju muziku neprekidno, iako istovremeno vode telefonske razgovore, snimaju ili šalju fotografije i video-inserte svojim mobilnim telefonom. Sve te funkcije oni će moći da obavljaju bez ikakvog kompromisa u pogledu kvaliteta.

Sony Ericsson W800 je prvi proizvod u svetu koji predstavlja kombinaciju mobilnog telefona i visokokvalitetnog digitalnog muzičkog plejera. Sve to zajedno smešteno je u tanak, lagan (masa mu je manja od sto grama) i elegantan uređaj izuzetno stilizovanog dizajna. Napravljen je, kako izjavljuju predstavnici kompanije Sony Ericsson, kao spoj usluga koje korisnici mobilnih telefona najviše žele. Prodavaće se u dve varijante – model W800c za kinesko tržište i W800i za ostala tržišta.

Oba modela pripadaju 3-band mobilnim telefonima (900, 1.800 i 1.900 MHz). Napajaju se baterijama čije je trajanje jedan od njihovih najvažnijih aduta. One su sasvim dovoljne i za duga putovanja – traju 15 sati pri uključenom telefonu, a oko 30 sati ukoliko je telefon isključen. Telefon ima i ugrađenu kameru rezolucije dva megapiksela, sa automatskim izoštravanjem, osvetljenjem i ostalim naprednim karakteristikama koje omogućavaju laku i jednostavnu primenu i dobijanje fotografija i videa visokog kvaliteta.

Muzika i njena reprodukcija predstavljaju svakako glavni adut ovog mobilnog telefona vokmena. On podržava MP3 i AAC formate muzičkih fajlova. Kapacitet memorije za smeštaj tih sadržaja je zavidan – telefon podržava memorijsku karticu Memory Stick Duo sa 0,5 gigabajta. Na tom prostoru može se smestiti 10 do 12 CD-a. Pri tom treba naglasiti da uređaj podržava softver Disk2Phone, koji omogućava brz transfer muzike sa CD-a na telefon korišćenjem PC-ja. Takođe, omogućava i brisanje fajlova, sortiranje i lako pretraživanje.

Uz Sony Ericsson-ov mobilni telefon vokmen isporučuju se i kvalitetne slušalice. Ako za vreme slušanja muzike stigne telefonski poziv, a vlasnik bude želeo da odgovori, muzika će se automatski utišati za vreme razgovora. Telefon ima mogućnost i handsfree korišćenja, a može se uz dodatni pribor (priključke) koristiti u automobilu povezivanjem sa već postojećim zvučnicima ili u stanu priključivanjem na postojeći hi-fi uređaj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilni telefoni
Komentari (0)
Dodaj komentar