Registarske tablice ili oglasna tabla?

Recesijom su pogođene čak i najbogatije države u sastavu SAD, tako da ne iznenađuje vest da su vlasti spremne na raznorazne korake da povećaju državne prihode. Kalifornija, primera radi, planira da uvede reklame na registarskim tablicama automobila. Kalifornijski zakonodavci razmišljaju o uvođenju zakona kojim bi na registrovana vozila uveli elektronske registarske tablice. Na ovaj korak predstavnici države odlučuju se ne zato da se modernizuje proces registracije vozila, nego isključivo radi toga da se dodatno zaradi.
Naime, prema planu, tokom kretanja automobila e-registarske tablice prikazivale bi uobičajenu alfanumeričku oznaku, ali kada bi se vozilo nalazilo u stanju mirovanja, na ekranima ovih registarskih tablica bi se, umesto registarskog broja, prikazivale reklame. Isto tako, prilikom vanrednih situacija, sudara i sličnih saobraćajnih peripetija, na ovim tablicama bi se prikazivale servisne informacije. Ako prođe ovaj predlog zakona, e-tablice bi inicijalno trebalo da se pojave u Kaliforniji, a ukoliko se pokažu kao uspešne, njihovo korišćenje proširilo bi se i na ostatak SAD.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilie-registarske tabliceelektreonikaelektronske tablicekalifornijakompjuterireklamasadsaobraćajservisne informacijesudarvanredna situacijavozilazarada
Komentari (0)
Dodaj komentar