Samsung M3710 Corby Beat

Samsung M3710 Corby Beat odiše elegancijom, energijom i muzikom, što će najviše oduševiti mlađu populaciju. Uređaj nije osmišljen kao specijalno muzičko rešenje, već je cilj bio da se kreira čitav jedan novi spektar za liniju Corby. S jedne strane, muzički telefon, a s druge model koji bi se dopao mlađoj populaciji. Ovaj model trenutno nema konkurenta na tržištu, što je veoma dobro, ali mogućnost izbora između nekoliko modela istog dizajna nije loša. Ovo je model koji će se svideti onim korisnicima koji su ranije kupovali skupe telefone ili koji su shvatili da ovaj telefon ima mnogo toga da im ponudi.
Spoljašnjost telefona je prava kopija originalnog Corby-ja. Uređaj se nudi u dve verzije boja, plavoj i crnoj. U oba slučaja poklopac je drugačiji, kao i umeci i muzički tasteri ispod ekrana. Dimenzije telefona su 106x57x12 mm, a težak je 98 grama. Aparat odlično leži u ruci, a kvalitet izrade je odličan. S leve strane nalazi se taster za kontrolu jačine zvuka. S desne strane su taster za zaključavanje i taster kamere. Konektor microSD memorijske kartice sakriven je ispod poklopca zadnje strane. Podržana je zamena kartice bez isključenja uređaja.
Telefon koristi ekran koji postoji kod modela S3650 i na njemu nisu izvršene nikakve promene. U pitanju je TFT ekran dijagonale 2,8 inča koji može da prikaže sliku rezolucije 240×320 piksela (42×57 mm) i 162.144 boja. Ekran može da prikaže osam tekstualnih i tri servisne linije, ali je ovaj broj moguće povećati do 16 linija prilikom čitanja poruke, zavisno od veličine slova koju ste odabrali. Veličina slova može se podešavati pomoću kontrola za jačinu zvuka, od velikih do manjih. Bitno je to da za razliku od većine ostalih ponuda M3710 podržava i prikaz zaista velikih slova koja se mogu pročitati s bilo koje udaljenosti.
Ekran telefona je skoro potpuno bled prilikom korišćenja na jakom svetlu, zbog čega postaje gotovo nemoguće pročitati informacije s njega. Telefon ima osobinu Gesture Lock, koja omogućuje korisniku da iscrta specifično slovo dok se uređaj nalazi u načinu mirovanja i da to ispisano slovo služi kao prečica za neki broj telefona ili aplikaciju (moguće je kreirati devet ovakvih prečica). Ovo je veoma dobra karakteristika koja omogućuje brzo pokretanje aplikacija.
Telefon koristi Li-ion bateriju kapaciteta 960 mAh. Proizvođač tvrdi da ona može da osigura korisniku 250 sati rada u načinu mirovanja, odnosno pet sati razgovora. Korisnici koji više vremena provode na web-u moraće da se zadovolje s jednim danom trajanja baterije. Pri nekoj prosečnoj upotrebi telefon može osigurati dan-dva rada. Za potpuno punjenje baterije modela Samsung M3710 potrebna su oko dva sata.
Model podržava različite profile, poput slušalica, Handsfree, serijskog porta, dial up mrežnog povezivanja, osnovnog ispisa, A2DP. EDR Bluetooth 2.1. U meniju možete izabrati jedan od tri režima rada, Media, Mass Storage, Samsung PC Studio. S obzirom na to da ne postoji Modem program, lako možete pretvoriti telefon u bežični modem uz pomoć PC Studio programa ili jednostavno instalirati drajvere. Dok se nalazi u SB Mass Storage režimu, uređaj radi savršeno bez potrebe za instaliranjem ikakvih dodatnih drajvera, tako da je odmah posle povezivanja spreman za rad.
Verzija USB-a je 2.0, a brzina prenosa podataka na ovaj način je 2 Mb/s. Nećete biti u mogućnosti da koristite Bluetooth povezivanje ovog uređaja zajedno sa USB-om. Moraćete da isključite Bluetooth bez obzira na njegov status (bilo da je povezan i prenosi podatke ili ne), što je vrlo nezgodno. Kada je povezan uređaj priključen USB konekcijom, njegova baterija se puni. Za GSM mreže telefon ima EDGE mogućnost serije 12. WiFi. Podržava 802.11 b/g standard. Moguće je sačuvati informacije o mrežama s kojima se uređaj povezivao. WiFi modul se može koristiti i kada SIM kartica nije u telefonu.
Telefon se isporučuje sa 55 MB ugrađene memorije. Taj prostor za čuvanje podataka na raspolaganju je korisniku posle pokretanja telefona. Memorijska kartica prikazuje se kao posebna funkcija, ali možete ih obe videti u isto vreme. Uređaj podržava dodatnu microSD memorijsku karticu kapaciteta 8 GB. Zamena kartice bez isključenja uređaja je moguća. Telefon ima i prosečnu 2 MP kameru sa fiksiranim fokusom. Uređaj koristi landscape interfejs kamere i omogućuje korisniku da izvrši sva podešavanja i promenu opcija u hodu, jednostavnim dodirivanjem thumbnail-a koji se nalaze na ekranu. Rad s kamerom je vrlo jednostavan. Telefon snima video u mpeg4 formatu za maksimalnu rezoluciju, pri čemu u podešavanjima možete izabrati da li želite snimanje sa zvukom ili bez njega. Sva podešavanja koja su ovde na raspolaganju ne razlikuju se znatno od onih koja postoje za opciju snimanja fotografija, izuzev nekoliko novih rezolucija i efekata. Maksimalna rezolucija za snimanje videa je 320×240 piksela pri 15 fps. Što se tiče kvaliteta, video snimci su prosečni.
Uređaj ima i FM radio koji omogućuje da sačuvate do 99 radio stanica u memoriji. Raspon dostupnih frekvencija je od 87,5 MHz pa do 108 MHz. Takođe, postoji mogućnost automatskog pretraživanja stanica, ali se stanicama ne mogu dodeliti imena, već će one biti uvek prikazivane kao frekvencije. Radio je dobro implementiran iako ne "hvata" sve stanice podjednako, konkurentan je s ponudama drugih proizvođača. Uređaj ima i integrisani MP3 plejer koji podržava nasumičnu, u nizovima ili cikličnu reprodukciju pesama. MP3 datoteke mogu biti upload-ovane na telefon ili direktno preko Bluetooth-a ili preko aplikacije za sinhronizaciju. Ne postoje ograničenja vezana za tagove i nazive muzičkih datoteka. Korisnik ne mora da brine o bitrate-u jer telefon bez problema radi sa svim dostupnim formatima i podržava WMA, AAC, eAAC i eAAC +. Telefon podržava PC Studio, što znači da su sada korisnicima na raspolaganju potpune mogućnosti sihronizacije svih sadržaja. Plus, uređaj podržava Microsoft Exchange.
Muzičke mogućnosti uređaja su interesantne, ali je Samsung među mlađim korisnicima poznat kao kompanija koje ne igra mnogo na kartu specijalizovanih muzičkih rešenja. Sve u svemu, može se reći da je u pitanju još jedan interesantan model linije Corby. Dizajn i mogućnosti ovog modela su zgodni, ali se ne izdvajaju u odnosu na druge uređaje slične klase. Samsung M3710 spada među najjeftinije uređaje s ekranom osetljivim na dodir. Ovaj telefon je pre svega namenjen mlađim osobama i studentima, i oni će svakako i činiti najbrojniju grupu koja će ga kupovati. U okviru linije Corby, ovo je sigurno jedan od tehnički najinteresantnijih modela, koji radi mnogo brže nego ostali modeli u ponudi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beatcorbyekran osetljiv na dodirm3710mlađa poulacijamobilni telefonisamsungstudenti
Komentari (0)
Dodaj komentar