Samsung – mag mobilne telefonije!

Prvi telefon koji je nešto vredeo iz ove firme bio je svakako SGH-600 a jedina mana mu je bila njegova jednofrekventnost. Jako lepog izgleda ovaj model je jako brzo osvojio srca tinejdžera i postao zaštitni znak jeftinog a kvalitetnog i atraktivnog telefona.

Usledio je model za 1999. godinu SGH-500, jako sličan svom prethodniku uz manje promene softverske prirode. Tim iz Samsung-a je shvatio da je tržištu potreban dobar dvofrekventan telefon te nam je 1999. godina donela još dva veoma uspešna modela: SGH-2100 i SGH-2200. Ovim potezom vrednost Samsung-a na tržištu je umnogome skočila i počela je lagana ekspanzija i ostvarenje strategije da se ova firma učini poznatom u celom svetu, naravno što se tiče mobilne telefonije. Modeli su plenili funkcijama, ali ne toliko koliko izgledom. Počelo je doba popularnosti…

Po procenama stručnjaka Samsung se nalazi među četiri najveće firme za proizvodnju mobilnih telefona, a to je faktički i bio cilj ove kompanije. Inovacije koje dolaze su zaista sjajne, a samo kao primer navešću MP3 model telefona koji omogućava slušanje muzike preko Interneta. Tu je još i najnoviji model SGHA100 i biće glavni konkurent Motorola-inom čedu, popularnoj „bebici“. Telefoni su jako slični, a koji je bolji je jako teško presuditi, a sve što ću reći je da Samsung-ov favorit teži 95 grama, jako podseća na pomenutu „bebicu“, ali poseduje i infracrveni port, što postaje sve bitnija stavka u opremi mobilnih telefona. Zanimljivo je i to da poseduje modem, sasvim novi interfejs i softver koji neće ostati nezapažen. Cena je visoka, ali ovaj model će uneti veliki preokret u korist Samsung-a, bar tako tvrde kreatori. Operatori su veoma zainteresovani za saradnju sa ovim proizvođačem, jer je uvek sklon inovacijama koje oduševljavaju široke mase korisnika.

Nama ostaje samo da gledamo kako se Samsung probija do samog vrha. On to može i zaslužio je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilni telefoni
Komentari (0)
Dodaj komentar