Samsung SCH-V420

Jedan je od najnovijih Samsung-ovih mobilnih telefona. Odlikuje se izuzetno lepim dizajnom, malim dimenzijama i mogućnostima u rangu savremenih najnaprednijih mobilnih telefona treće generacije. Prvi put je na tržištu prikazan u decembru 2003. godine, kao naslednik prethodnog Samsung-ovog modela – P408. Redizajnom prethodnog modela i unošenjem nekih inovacija u njegove karakteristike nastao je ovaj izuzetno lep model, čija je cena preko 400 dolara.

Kao i njegov prethodnik, Samsung SCH-V420 ima mogućnost preklapanja i spoljnu antenu. Ekran se može rotirati na levu ili desnu stranu, tako da telefon po želji korisnika zauzima različite položaje. Dimenzije telefona su 92 x 44 x 24 milimetra a masa 90 grama. Napaja se litijum-jonskim baterijama, koje mu omogućavaju korišćenje u režimu razgovora u trajanju od 170 minuta, dok u režimu čekanja mogu da traju oko 200 sati.

Kao i ostali mobilni telefoni sa preklapanjem, SCH-V420 ima dva ekrana. Unutrašnji, glavni ekran je TFT LCD displej u boji sa 262.000 boja i rezolucijom 176 x 220 piksela. Spoljašni, pomoćni ekran je organski elektroluminescentni displej (OELD) sa 256 boja i rezolucijom 96 x 64 piksela. Telefon ima ugrađenu kameru (digitalni fotoaparat) sa rezolucijom od 1,3 megapiksela, tako da omogućava snimanje fotografija i audio-video klipova (inserata) u QVGA rezoluciji. Pri tom se koristi MPEG4 kompresija. Fotoaparat ima i mogućnost zumiranja.

SCH-V420 predstavlja mobilni telefon treće generacije (CDMA 2000 1XEV-DO tehnologija). Pored klasičnih funkcija, podržava i sve napredne funkcije savremenih mobilnih telefona (Java, WAP 2.0, e-mail, SMS, MMS, igre, 64 polifone melodije i druge). Ima RAM memoriju sa 76 megabajta prostora. Taj memorijski prostor može se proširiti dodavanjem memorijske kartice Memory Stick (na telefonu postoji odgovarajući slot za tu karticu), koja u osnovnoj varijanti ima 16 megabajta. Korišćenjem memorijskih kartica većeg kapaciteta može se ostvariti maksimalno proširenje memorijskog prostora do 128 megabajta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilni telefoni
Komentari (0)
Dodaj komentar