Samsung SGH-N100 – skoro kao Gameboy

Novi Samsung-ov poslovni mobilni telefon SGH-N100 deluje elegantno i nenametljivo. Uz cenu od oko 750 DEM, ovaj velikodušno opremljeni mobilni telefon se svrstava među jeftinije uređaje iz ove klase. Da li uspeva da opravda ono što prvi utisak obećava, pročitajte u nastavku.

Na prvi pogled: Samsung sa novim SGH-N100 na tržište iznosi jednostavan, ali elegantan WAP-mobilni telefon. Na prvi pogled deluje pomalo ćoškasto, ali zato leži dobro u ruci. Uz masu od samo 92 grama i dimenzije od 105 x 42 x 17,5 milimetara, vrlo je zgodan za nošenje. Loša strana toga je što je displej premali za dobro prikazivanje WAP-sadržaja ili dužih SMS-poruka. Uređaj, sve u svemu, ostavlja kompaktan utisak, a poklopac tastature je solidan i stabilan.

Hardverska oprema: Model N100 je opremljen litijum-jonskim akumulatorom, koji mu, po navodima proizvođača, omogućava vreme za razgovore u trajanju od 5 sati i autonomiju kretanja bez punjača od 150 sati u stanju pripravnosti. SGH-N100 raspolaže priključkom za eksternu antenu i serijskim priključkom za povezivanje sa računarom, a uz njega se dobija i Headset (slušalice sa mikrofonom). Infracrveni interfejs za bežičnu vezu sa računarom ne postoji, a integrisani modem dozvoljava prenos podataka brzinom od 9,6 kbit/s.

Funkcije: Konačno se pojavio i jedan Samsung-ov mobilni, koji poklonicima SMS-poruka nudi pomoć za unos teksta T9. Uz to poseduje mogućnost glasovnog biranja brojeva i izdavanja naredbi. Osim u međuvremenu već uobičajenih funkcija Organizer-a, kao što su sat, datum i kalendar, SGH-N100 poseduje rokovnik sa funkcijom alarma, podešavanje vremenskih zona, spisak obaveza i kalkulator. Pored mogućnosti specifične signalizacije poziva u zavisnosti od pozivaoca, direktnog i glasovnog biranja, N100 ima i funkciju diktafona. Uz WAP-Browser i vibracioni alarm, ovaj uređaj je, dakle, odlično opremljen za poslovnu upotrebu. Jedino ne postoje korisnički profili, što je, imajući u vidu ovako zaokružene poslovne funkcije, nerazumljiv nedostatak.

Posebnosti: Dobra vest za zaljubljenike u igrice glasi da je SGH-N100 opremljen, ni-manje-ni-više, nego sa jedanaest igara! Postoji izbor od 47 melodija za signalizaciju poziva, a onim muzikalnijim, na raspolaganju stoji i mogućnost komponovanja novih melodija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilni telefoni
Komentari (0)
Dodaj komentar