Samsungov muzički adut

Kao odgovor na vrlo uspešnu seriju muzičkih telefona kompanije Sony Ericsson (Walkman) i drugi proizvođači uvrstili su u svoje proizvodne programe muzičke telefone (Nokia, Samsung). Samsung je ponudio više modela koji se mogu svrstati u kategoriju muzičkih, a njegov najnoviji muzički adut zove se SGH-E740.
Samsung SGH-E740 pripada kliznim modelima i ima dimenzije 97 x 46 x 15,9 mm i težinu 92 grama. Na tržištu se pojavio u februaru ove godine, a pripada kategoriji GSM mobilnih telefona s podrškom za tri frekventna opsega ove mobilne mreže (900, 1.800 i 1.900 MHz). Takođe, podržava GPRS i EDGE tehnologije za prenos podataka ovim mobilnim mrežama, kao i Bluetooth standard bežičnog povezivanja. Napravljen je vrlo kvalitetno, sa zaobljenim ivicama, ravnom tastaturom i točkićem za navigaciju po meniju i upravljanje opcijama. Baterija za napajanje mu je standardna litijum-jonska, s kapacitetom 880 mAh, vremenom razgovora 3,5 sati i vremenom rada u stand by režimu do 200 sati.
Ekran ovog telefona je s dijagonalom dva inča, relativno niskom rezolucijom 176 x 220 piksela i s kvalitetnih 256.000 boja. Ima ugrađenu kameru rezolucije dva megapiksela (bez blica), a interna memorija je kapaciteta 30 megabajta (ubacivanjem u odgovarajući slot može se proširiti TransFlesh memorijskom karticom). Softver je s uobičajenim opcijama kao i kod većine novijih Samsungovih modela. Imenik može da primi 1.000 kontakata, a pamti se po 20 primljenih, poslatih i propuštenih poziva. Za zvono se može izabrati neka od 64 polifone melodije.
Posebna ekskluzivnost, kao što je na početku naznačeno, jesu muzičke mogućnosti ovog telefona. Na prvi pogled se, zapravo, ne može ni zaključiti da je ovo muzički telefon, osim što je jedan od tastera označen notom. Na taj način se direktno pristupa muzičkim sadržajima, koji se mogu slušati zahvaljujući ugrađenom MP3 plejeru. Pored toga, ovaj telefon ima ugrađen i FM radio. Uz njega se isporučuju kvalitetne slušalice, koje su u poređenju s uobičajenim slušalicama drugih modela mobilnih telefona znatno veće. Daju čist i jak zvuk, a na kablu za povezivanje nalazi se potenciometar za podešavanje jačine zvuka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilnimobilni telefonimuzikasamsungsgh-e740telefon
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Aleksandra Ljušić

    Kupila sam ovaj telefon danas i nadam se da se neću pokajati, a sudeći po ovom članku, valjda će tako i biti. Telefon je prelep, pravi ženski, bar se meni tako čini. Samo, malo se slabo čuje i nešto što me mnogo nervira – melodija poruke, koju, nažalost, ne mogu da promenim u MP3 melodiju. Ali, sve u svemu – super je 🙂