SBB je najbrži provajder fiksnog interneta u Srbiji po nPerf testu

Od 1. jula 2020. do 30. juna 2021. godine, korisnici nPerf sproveli su 243.777 testova konekcije na tri najveća provajdera fiksnog interneta u Srbiji.

Pregled testova prema provajderu:

Udeo nPerf testova po provajderu

🏆 SBB je postigao najbolje performanse fiksnog interneta u ovom periodu 🏆

SBB dominira tržištem u pogledu performansi fiksne internet veze – još jednom je lider u testovima brzine preuzimanja i otpremanja, kao i u rezultatima latencije (ping). Prosečna brzina preuzimanja korisnika u Srbiji je 47 Mb/s, što je dobar globalni učinak. Ipak, kao i u drugim zemljama, ovaj rezultat verovatno krije digitalni jaz između različitih područja.

SBB beleži ubedljivo najbolje rezultate

Tokom poslednjih 12 meseci, SBB je pružio najbržu internet vezu na fiksnim mrežama u Srbiji. Sa prosečnom brzinom preuzimanja od 72 Mb/s, SBB je daleko ispred svojih konkurenata. Drugi po redu je Orion sa 43 Mb/s.

Sa brzinom od 72 Mb/s, SBB korisnici mogu da uživaju u najzahtevnijim internet aktivnostima, poput gledanja filma u 4K rezoluciji, gledanju filmova na više uređaja u isto vreme, 4K igrama i dr.

Brzina preuzimanja po nPerf

SBB je takođe provajder sa najboljim odzivom – ima vrlo dobru latenciju (ping) od 31 ms, što je 10 ms bolje nego u prethodnom periodu.

Na fiksnim mrežama samo SBB čini jasnu razliku.

Kliknite ovde za sve detalje barometra fiksnih internet veza u Srbiji.

SBB ima najbolje internet performanse po nPerf

nPerf nudi besplatan test brzine kvaliteta internet veze, koji se može preuzeti na Android i iOS uređajima, a dostupan je i na adresi https://www.nperf.com/rs/. Svi korisnici testa brzine nPerf u Srbiji čine panel ove studije.

Studija nPerf se zasniva na hiljadama testova koje svakog meseca sprovode isključivo krajnji korisnici provajdera, što je čini „crowdsourcing“ studijom sa najvećim panelom u Srbiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

internet testnPerfprovajderi
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • milovan

    Papir sve trpi. Ali u praksi nije tako. Svaka kompanija koja na primer nudi 50mb u sekundi.U stvarnosti nema ni 30Mb. Jer oni se vade da je to kao sto oni nude u idealnim uslovima ali kao mnogo se ukljuci u isto vreme. Svi lazu i naplacuju nesto sto ne isporucuju.Tako je svagde u svetu.