Siemens predstavio kolekciju jesen/zima 2003

Za one korisnike koji smatraju da su mobilni telefoni ne samo uređaji koji služe za komunikaciju već i stvar prestiža, pa čak i modni detalj, kompanija Siemens osmislila je seriju telefona pod nazivom Xelibri. Novi modeli u ovoj seriji predstavljaju se javnosti dvaput godišnje, u vreme kada i modni kreatori predstavljaju svoje kolekcije. Posle četiri modela za sezonu proleće/leto, ovih dana Siemens je predstavio i četiri modela za sezonu jesen/zima, koji su po svom izgledu još neobičniji od svojih prethodnika i namenjeni su korisnicima koji su ljubitelji ekstravagantnog stila.

Model Xelibri 5 je najmanje ekstravagantan i namenjen je onima koji žele da se njihov mobilni telefon slaže sa sportskom odećom, pre svega džinsom i platnom. Može da se nosi o pojasu, plava boja kućišta savršeno se slaže sa tamnim i svetlim džinsom, a veličine je dve kutije šibica. Karakterišu ga funkcija glasovnog biranja broja, polifone melodije, ekran koji prikazuje 4.096 boja i ugrađen alarm. Novina kod svih modela u ovoj seriji jeste to da kartica može da se zameni bez otvaranja telefona.

Očigledno namenjen nežnijem polu, model Xelibri 6 je nalik pudrijeri. Jedan od najneobičnijih telefona na tržištu ima dva ogledalca, od kojih jedno uveličava. Otvara se baš kao pudrijera, težak je 83 grama i predviđen za nošenje u torbici. Treći model – Xelibri 7, za razliku od prethodnog modela, uglastog je oblika, a može da posluži kao privezak za ključeve, da se okači o gajku pantalona ili o jaknu. Proizvodi se u tamnijim bojama i slaže se podjednako uz sportsku i elegantnu odeću.

Xelibri 8 (na slici) je model koji se nosi oko vrata, poput ogrlice, kruškastog je oblika i proizvodi se u dve boje koje Siemens opisuje kao „dijamantskoružičastu“ i „glamuroznosrebrnu“. Za razliku od ostalih modela u seriji, ovaj telefon je opremljen i radio-prijemnikom, pa uz njega idu i stereo slušalice.

Ovi telefoni prodavaće se, kao i modeli za sezonu proleće/leto, isključivo u buticima i modnim kućama. Najveći svetski proizvođač, finska Nokia, takođe je zainteresovan za rastuće tržište modnih telefona, pa je 2002. godine predstavljen prvi iz serije telefona koji bi trebalo da podjednako dobro funkcionišu i izgledaju. Ipak, ova firma nije uspela da takve modele izdvoji dizajnom od drugih svojih telefona, pa se uglavnom sve svodi na neobičan izbor boja, uz prepoznatljiv, jednostavan i kompaktan oblik.

Iskorak ka novom tržištu učinila je firma Sprint, čiji se model sa oznakom 4NE1 nosi kao ogrlica, a modni telefon najavila je i kompanija IBM, koja objašnjava da će njen telefon da se nosi kao minđuša. Motorola namerava da se uključi u ovakvo tržište, ali, bar zasad, ne tako što će nuditi telefone neobičnog izgleda, već ekstravagantne maske za već postojeće modele. Zbog toga je američka kompanija i osnovala dizajnerski centar u Milanu, gde će se osmišljavati takve maske.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilni telefoni
Komentari (0)
Dodaj komentar