Sjaomi zajedno s Fokskonom u proizvodnji smartfona

Kineski proizvođač smartfona Sjaomi postigao je danas sporazum o saradnji sa tajvanskim Fokskonom na sklapanju telefona u Indiji.

Sjaomi, koji pokušava da se razvija na međunarodnom planu, zauzeće tako poziciju na tržištu smartfona na trećem mestu u svetu, dok će se Fokskon na njega vratiti, pošto je do prošle godine samo sklapao Nokijine uređaje, preneo je Rojters.

„Redmi2 prajm“ (Prime), prvi telefon Sjaomija proizveden u Indiji i za indijsko tržište, sklapaće Fokskon u Andra Pradešu, saveznoj državi Indije, na jugu te zemlje, objavio je jedan od čelnika kineske firme, Ugo Bara.

„Želimo da proizvodimo u Indiji i približimo se našim klijentima“, rekao je Bara na konferenciji za štampu, odbijajući da objavi iznos investicije.

Fokskon, najveći svetski proizvođač elektronike po ugovoru, objavio je u subotu da će uložiti pet milijardi dolara (4,6 milijardi evra) u izgradnju nove fabrike u Maharaštri, saveznoj državi Indije, na zapadu te zemlje, gde bi trebalo da bude otvoreno 50.000 radnih mesta.

Kompanija nije saopštio da li će u toj fabrici biti sklapani mobilni telefoni.

Tajvanski gigant koji među svojim klijentima ima i Epl i Amazon, zapošljava do 1,3 miliona radnika u špicu proizvodnje, pre svega u svom kompleksu u Šenženu u Kini, pa je tako jedan od glavnih poslodavaca u svetu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

indijamobilni telefonismartfonXiaomi
Komentari (0)
Dodaj komentar