Skok Goproa na berzi

Američki proizvođač akcionih kamera i pratećeg softvera Gopro (GoPro Inc) danas je imao ogroman skok na berzi u Njujorku, pošto je objavio promotivne snimke s karme, bespilotne letelice koju planira da prodaje sledeće godine i pokrenuo aplikaciju pomoću koje snimanje može da se kontroliše na epl voču (Apple Watch). 

Gopro je u poslednjih šest meseci na tržištu izgubila preko dve trećine vrednosti, ali je integracija s Eplovim uređajima s operativnim sistemom iOS podgrejala spekulacije da će doći do preuzimanja, prenosi Teletrejder njuz.

Kvadkopter karma nije prikazan na video-snimku, ali se čini da mu je slika mirna bez postprodukcije, a tizer je usmeren na privlačenje pažnje potrošača pre lansiranja na tržište do kojeg bi trebalo da dođe posle praznične sezone, kada se beleži velika potrošnja. 

Akcije Goproa su bile u skoku od 11,9 odsto na 18,9 dolara nešto pre zatvaranja berze, pošto su ranije u toku dana dostigle 19,64 dolara, a Epl je bio u plusu 0,4 odsto na 116,08 dolara, u poređenju s rastom referentnih indeksa Dau Džons i S&P 500 od 0,4 odnosno 0,56 odsto, pokazuju podaci s berzanske platforme TeleTrader.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar