Skuvajte kafu preko Interneta

eDevice je francusko-američka kompanija koja se bavi razvojem raznih online-uređaja. Poslednji proizvod koji su predstavili javnosti je prvi svetski aparat za kuvanje kafe direktno spojen na Internet.

Ovaj, pomalo bizaran proizvod, koji bi trebao da postane sastavni deo kuhinja i kafića u XXI veku, nosi ime e-espressopoint, a nastao je u saradnji sa proizvođačem espreso kafe, firmom Lavazza. Kažu da se u svetu dnevno popije više od 40 miliona šoljica te kafe i da je izvrsna. U svakom slučaju, novi uređaj predstavlja elektronsku „džezvu“ sa koje se može poslati i primiti email, i koja ima „korisnu“ opciju da možete da je aktivirite porukom e-pošte kako bi vam skuvala kafu dok stignete do kuće, umorni, nervozni, pokisli…

Uređaj će biti dostupan u dve verzije – kao kućni aparat i kao automat za javna mesta i kafiće. Kompanija Lavazza će u eksperimentalnoj fazi, instalirati 10.000 ovakvih aparata u kafićima širom Evrope, tako da će ljubitelji kafice moći da probaju svoj napitak i iz elektronske „džezve“. S tih uređaja će oni koji gustiraju Lavazzo kafu moći da pristupe i posebnoj web-stranici na kojoj će pronaći informacije o vremenskoj prognozi, saobraćaju, sportskim rezultatima i drugim zanimljivostima.

Nadamo se da će se prizvođači setiti i nas koji smo vatreni pobornici „turske“ kafe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kompjuteri
Komentari (0)
Dodaj komentar