Sony Ericsson C901 CyberShot GreenHeart

CyberShot je pojam za odlične Sonijeve (Sony) fotoaparate, kao i za Sony Ericsson mobilne telefone s naprednim kamerama. Neki od tih telefona prilično su se približili fotoaparatima iako ih, do sada, još nisu dostigli. Ako ocenjujemo po kvalitetu fotografija napravljenih 5 MP kamerom ugrađenom u ovaj telefon, svakako bismo ovaj telefon nazvali fotoaparatom s funkcijama telefona. Jedino što nedostaje jeste optičko povećanje, koje zbog kompaktnosti Sony Ericsson C901 CyberShot GreenHeart-a nije moguće jednostavno ugraditi. Ova kamera ima i autofokus, kao i tehnologije detekcije lica i osmeha i "pametni" kontrast, a ugrađeni su i LED i ksenonski blic.
Ovaj uređaj razlikuje se od "običnog" modela Sony Ericsson C901 CyberShot po ekološki prihvatljivim materijalima od kojih je napravljen, recikliranoj plastici, komponentama koje troše manje energije i štednji papira na korisničkom priručniku, koji je u elektronskom obliku u potpunosti ugrađeno u sam uređaj. Razlika između "obične" i "eko" varijante vidljiva je i po boji uređaja. Naime, "eko" varijanta je potpuno bela sa srebrnim metalnim poklopcem objektiva, dok je "obična" varijanta crna.
Sony Ericsson C901 CyberShot GreenHeart na Internet se spaja HSDPA tehnologijom pri 3,6 megabita, što na 2,2-inčnom ekranu s rezolucijom od 240 x 320 piksela omogućava zadovoljavajuće surfovanje veb-stranicama. Brzina telefona je odlična, pa je teško izvesti neku radnju koja bi ga usporila. Memorija telefona nije raskošna, ali 120 MB prostora, što je moguće proširiti karticama MemoryStick M2 maksimalnog kapaciteta do 8 GB, nije loše. U ugrađenu memoriju moguće je sačuvati dosta fotografija, ali i Java aplikacija, kojih na Internetu ima sve više.
Dizajn i izrada ovog uređaja su na visokom nivou, pa čine ovaj uređaj robustnim i kompaktnim zadržavajući pri tome elegantan izgled. Utisak pomalo kvari poklopac kamere, koji se veoma lako otvara u džepu, što sa sobom povlači snimanje unutrašnjosti džepa. Rezultat toga je gomila fotografija na kojima preovladava crna boja, a da ne govorimo o potrošnji baterije. Naravno, takve fotografije, ako ih tako možemo nazvati, niko ne snima namerno, pa će svaki korisnik morati da potroši vreme na brisanje gomile nepotrebnih slika proklinjući pri tom loš dizajn navedenog poklopca.
Sony Ericsson C901 CyberShot GreenHeart nije telefon kod kojeg se kamera shvata kao modni dodatak, nego je to fotoaparat koji mobilni telefon shvata kao dobar modni dodatak. Uređaj vas uopšte neće razočarati ukoliko ga prvenstveno koristite baš za ono čemu je namenjen, a to je snimanje fotografija i video zapisa. Međutim, ni primena ovog aparata kao telefona neće vas razočarati. Sve u svemu, u jednom kućištu dobijate dva dobra uređaja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

5mpbliccybershotfoto aparathsdpainternetksenonledmemorystick m2mobilni telefonisonisoni eriksonsonysony ericsson
Komentari (0)
Dodaj komentar