Sony Ericsson T700 – odličan model srednje klase

Očigledno je da u Sony Ericsson-u pri dizajniranju ovog telefona nisu hteli da eksperimentišu, već su inspiraciju pronašli u vlastitom minulom radu. Takva metodologija retko daje pohvalne rezultate, ali ovde ćete biti prijatno iznenađeni. Izgleda da su dizajneri, lišeni zahteva za inovacijama, mogli da se na miru posvete detaljima, što je uveliko doprinelo kvalitetu izrade i opštoj upotrebljivosti ovog uređaja.
Kombinacijom donjeg metalnog i crnog gornjeg dela ovaj telefon će one malo boljeg (vizuelnog) pamćenja odmah podsetiti na stari i slavni model Sony Ericsson T610. Ako uzor u dizajniranju ovog telefona potražimo u njegovim najuočljivijim fizičkim karakteristikama, tanak i lagan (samo 10 mm i 78 grama), videćemo da dosta podseća na mlađi Sony Ericsson W890. Kućište je izrađeno od aluminijuma i na njemu ne ostaju otisci prstiju, a kvalitet izrade je, prosto rečeno, odličan. Nema plastičnih tastera koji škripe, loše izvedenih šavova ni površina koje se uvijaju. Metalno kućište daje utisak veoma solidne naprave, koja nije, kao obično, dobijena većom težinom uređaja.
Poslovni, "muški" dizajn ne deluje uštogljeno, a postoje i još tri verzije ovog modela – Shining Silver, Shining Black i Black on Red. Ono što oduševljava jeste ergonomija. Naizgled previše mali i sabijeni, tasteri s brojevima se veoma lako koriste, a ni funkcijski tasteri nimalo ne zaostaju. Lako ih je napipati, jer su crveni i zeleni taster konveksni, a dvofunkcijski kvadratni tasteri u koje su oni umetnuti su konkavni. Skidanje poklopca telefona ne izvodi se na silu, već na oba boka postoje polugice nakon čijeg se otpuštanja poklopac podiže. Na zadnjem levom delu telefona je mesto za Memory Stick Micro kartice (s već postavljenom karticom od 512 MB), dakle, podržan je hot swap, lepa vest s obzirom na pomalo tužnih 25 MB interne memorije.
Iako je ovo 3G telefon, krug u gornjem levom ćošku nije sekundarna kamera, već senzor ambijentalnog osvetljenja, koji odrađuje dobar posao i za ekran i za tastaturu. Ekran od dva inča pri tome i dobro reprodukuje boje i time zaokružuje odličan utisak o ergonomiji ovog telefona. Poslovni izgled nema podršku u softveru, jer ne postoji program za pregled kancelarijskih dokumenata (push e-mail je ipak tu), tako da su najistaknutije funkcije one posvećene fotografiji i muzici, koje su u stvari malo slabije verzije sa Cybershot i Walkman modela. Što je i očekivano, jer ovo je ipak model srednje klase opšte namene. Doduše, kamera rezolucije 3,2 MP nema autofokus, ali daje solidne fotografije (koje odlično izgledaju na ekranu telefona), a i prateća aplikacija u stilu Cybershot-a nudi mnoštvo opcija za podešavanje. Muzički plejer podržava sve relevantne formate, radio ima RDS, a i A2DP profil za spajanje Bluetooth slušalica je tu.
Danas neizbežne usluge za lociranje i navigaciju prisutne su u obliku Google Maps-a. Ono što zbunjuje je opšta struktura menija, koja ne deluje previše logično – izgleda da su po svaku cenu hteli da postave 12 ikonica kako bi popunili kompletan početni ekran menija. Ali na to su korisnici Sony Ericsson telefona već navikli, kao i na vrlo praktične funkcije, kao što je Activity meni, koji je dostupan jednim pritiskom na određen taster, kao i Smart Search, koji pri biranju broja uz traženje kontakata s upisanim brojevima traži i imena koja počinju slovima s tih tastera. Konačni utisak o ovom telefonu je da je to odličan all-round model srednje klase koji ima definitivno najbolji odnos cena/kvalitet. Cena ovog telefona je oko 200 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ericssonmobilnimobilni telefonisonyt700telefoni
Komentari (0)
Dodaj komentar