Sony Ericsson Vivaz – elegancija u HD rezoluciji

Sony Ericsson je lansirao najzanimljiviji muldimedijalni smarthphone uređaj umetničkog imena Vivaz. Ovaj elegantni telefon modernog dizajna udovoljiće i onim kupcima čiji su kriterijumi najzahtevniji. Vivaz je prvenstveno namenjen korisnicima koji uživaju u snimanju video zapisa. Ovo je prvi uređaj koji može da snima u HD rezoluciji (720 piksela), i ima posebne tastere za tu namenu, kao i autofokus. Ovim uređajem Sony Ericsson je još jednom dokazao da u potpunosti drži korak sa sadašnjim svetskim tehnološkim trendovima.
Sony Ericsson Vivaz u stopu sledi dizajn pete generacije Simbian S60 telefona koji su dolazili pre njega. Ima ekran osetljiv na dodir sa NHD rezolucijom 360×640 piksela. Uređaj ima tri tastera; taster u sredini služi za ulazak u meni, a dva tastera sa strane za pozive. Zakrivljenim linijama na vrhu i dnu telefona Sony Ericsson Vivaz razbija pravougaoni izgled modela Satio. Dizajn ovog mobilnog uređaja neodoljivo podseća na LG Viewty Smart. Ipak, sličnost postoji samo u izgledu, a za razliku od LG-ja, Vivaz izaziva zaista superioran osećaj. Kao što smo već napomenuli, Vivaz dolazi u četiri elegantne boje: Silver Moon, Cosmic Black, Blue Galaxy i Venera Ruby.
Kućište uređaja Sony Ericsson Vivaz napravljeno je od plastike. Koliko god nam to možda zvučalo loše, može se reći da je ovo jedan od retkih telefona koji pleni svojom posebnošću i elegantnim dizajnom, pa nam na njemu uopšte ne nedostaju dobro poznati metalni detalji. Plastičnom kućištu može se zahvaliti što smo, pored izuzetnog dizajna ovog telefona, dobili i znatno lakši mobilni telefon. Metalni delovi uveliko bi povećali njegovu težinu. U skladu s tim Sony Ericsson se može pohvaliti da je na tržište lansirao jedan od najlakših telefona u kategoriji veličine ekrana od tri inča ili više. Uređaj je težak samo 97 grama.
Ekran osetljiv na dodir s rezolucijom 640×360 piksela omogućuje nam izuzetno dobru čitljivost i lako korišćenje. Jedina mana je što ćete morati malo jače da pritisnete ekran da bi prihvatio određeni klik na aplikaciju. Takođe, treba napomenuti da nije rešen problem čitljivosti na suncu, koja je prilično loša. Sony Ericsson Vivaz ima još jedan problem koji bi vam mogao zadati prave muke. Slušalica na uređaju smeštena je u samom vrhu telefona, na istom mestu gde se nalazi i senzor spoljašnjeg osvetljenja. Tu nastaje još jedan problem: pošto ne postoji autozaključavanje, ekran je prilično osetljiv na slučajno aktiviranje određenih aplikacija prilikom razgovora. Tasteri koji su smešteni ispod ekrana prilično su tanki, ali izuzetno laki za upotrebu. Takvi tasteri odlično su se uklopili u celokupan dizajn mobilnog uređaja Sony Ericsson Vivaz.
Sony Ericsson Vivaz Media Centar je verzija medija centra koji možemo naći na ostalim uređajima ove kompanije. Jedan od njih je i Sony PlayStation. Ovaj telefon omogućava atraktivan i praktičan način pristupa sadržaju medija. Pristup pojedinom mediju isti je kao i kod modela Satio. Sadrži tri glavne prečice za pristup glavnom meniju medija centra: fotografije, muzika i video. Prva prečica vodi do galerije slika, druga do medija plejera i do vaše plej-liste, a treća prečica vodi do video klipova koji se čuvaju na telefonu. Sony Ericsson ima najglasniji zvuk što se tiče jačine zvuka slušalica.
Mobilnim telefonom Sony Ericsson Vivaz možete snimati fotografije zaista visokog kvaliteta. Uređaj dolazi sa kamerom rezolucije 8 MP i nudi mogućnost snimanja fotografija do 3264×2448 piksela. Uz kameru dolazi i LED blic, koji će vam omogućiti još kvalitetniju sliku. Ipak, mora se priznati da uređaj, bez obzira na pomenute kvalitete kamere, još uvek daje mnogo bolje rezultate i mnogo veći kvalitet u video snimanju. Interfejs kamere je prilično jednostavan za korišćenje. Ono što vas sigurno najviše zanima jeste kvalitet najavljenog HD snimanja. Pri slabijem osvetljenju jako je primetan šum, pa slika nije u potpunosti čista. Nažalost, digitalni zum stvara preveliku pikselizaciju pa se preporučuje snimanje bez zuma. Video snimljen na dnevnom svetlu je prilično dobrog kvaliteta, iako se vide razlike u snimcima snimljenim klasičnom kamerom od 720 p i na Vivaz-u.
Međutim, mora se naglasiti da je to i više nego ogroman korak za Sony Ericsson, koji već nekoliko godina kvalitetom video snimaka zaostaje za konkurencijom. Uz HD video visoke rezolucije Sony Ericsson Vivaz komunikaciju zaista pretvara u zabavu. Pomoću najnovijih mogućnosti za snimanje i razmenu video materijala korisnici mogu zabeležiti i podeliti svoje najbolje doživljaje. Mora se napomenuti da ovaj uređaj najvišeg kvaliteta dolazi sa slikama koje podržavaju Geo targeting opciju. Tu je i detekcija osmeha, panoramski način snimanja i Touch capture. Iz svega ovoga može se veoma lako zaključiti da svojim opcijama i mogućnostima neodoljivo podseća na Satio model mobilnog telefona. Nikada se više nećete izgubiti. Vaš telefon ima ugrađen GPS. Lokacijske usluge kao što su Google Maps i Wayfinder pomažu vam da nađete put do svog odredišta. Ili dodajte svojim slikama lokacijske informacije, koristite funkciju geooznačavanja.
Zabeležite i emitujte svoje najbolje doživljaje uz pomoć najnovijih mogućnosti video snimanja i razmene video zapisa u HD rezoluciji. Vivaz vam omogućava jednostavan pristup društvenim mrežama, kao što su Facebook i Twitter. Podelite s prijateljima fotografije snimljene fotoaparatom od 8,1 megapiksela. Sony Ericsson vas neće izneveriti. Kada ga jednom uzmete u ruke, definitivno će vam postati najbolji prijatelj. Cena mobilnog telefona Sony Ericsson Vivaz trebalo bi da se kreće od 550 do 575 američkih dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

8 megapikselahdled bliclgmobilni telefoninhdrezolucijasatiosoni eriksonsony ericssonvideo klipovivivaz
Komentari (0)
Dodaj komentar