Sopstvena mobilna telefonska govornica

U masi neobičnih i vrlo često smešnih proizvoda (takozvanih inovacija) u informacionim tehnologijama može se reći da je ova među najčudnijim. To je pokretna portabl govornica za obavljanje razgovora mobilnim telefonom. Njen kreator je Nik Rodriges (Nick Rodrigues), moderni skulptor (kako ga u medijima uglavnom predstavljaju). Rodrigesovu inovaciju možete svuda nositi sa sobom. Ona će vam omogućiti da nesmetano razgovarate usred najveće gužve i galame ili da u potpunoj tišini koristite svoj mobilni telefon do mile volje nimalo ne smetajući drugima.

Kreator ove čudne skulpture našao je svoju inspiraciju u činjenici da je savremeni život previše bučan i da čoveku ne pruža mogućnost da bude potpuno sam u trenucima kada to poželi, a takva želja je sasvim očekivana i normalna za vreme obavljanja telefonskog razgovora. Iz tih razloga su još odavno i napravljene javne govornice. Ipak, čovek nije uvek u prilici da ih koristi, posebno otkako je nastupila era mobilne telefonije. Zašto onda ne bi svako od nas imao sopstvenu kabinu koju bi mogao da koristi u svakom trenutku i svakoj prilici?

Portabl telefonske govornice za mobilne telefone su vrlo lagane, tako da se neprekidno mogu nositi na leđima. U slučaju potrebe one se jednostavno navuku preko glave, bez obzira na to da li se korisnik nalazi na prometnoj ulici, u autobusu ili metrou. Čak i ako ste u sopstvenom automobilu ili taksiju, mada unošenje predstavlja mali problem, lako se možete u potpunosti izolovati od znatiželjnih saputnika. Sve to, kako kaže gospodin Rodriges, predstavlja idealan spoj praktične koristi i umetničkog ostvarenja.

Nije poznato koliko je pažnje izazvala i pristalica privukla ova Rodrigesova kreacija. Po medijskim komentarima, pre bi se moglo zaključiti da je izazvala mnogo više iznenađenja, nakon čega bi, po pravilu, usledile reakcije koje se kreću od blagog osmeha pa do prave ironije. Rodriges se, međutim, nimalo ne osvrće na te reakcije. On sa puno ambicija pristupa pripremi svojih novih umetničkih ostvarenja. Uostalom, morate i sami priznati da inovatori nikada nisu bili u potpunosti shvaćeni od strane svojih savremenika!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilni telefoni
Komentari (0)
Dodaj komentar