Sportski miševi iz Japana

Početkom oktobra nama gotovo nepoznata kompanija ELECOM iz Osake (Japan) predstavila je novu seriju kompjuterskih miševa pod nazivom PALVO. Svojim dizajnom, ali i standardnim i solidnim karakteristikama i mogućnostima, ovi modeli sigurno će privući pažnju i interesovanje mnogih korisnika. Serija je vrlo interesantnog, može se reći, „sportskog“ dizajna, pošto miševi po izgledu podsećaju na minijaturne sportske automobile, a ponuđena je čak u sedam različitih boja.

Dijapazon boja „sportskih“ miševa kreće se od crne, srebrne i bele (kao mirnijih tonova boja za starije korisnike) pa do intenzivno obojenih modela u crvenoj, plavoj, narandžastoj i zelenoj boji za mlade (ili one koji se osećaju mladim). Tako bogata ponuda po dizajnu u potpunosti može da ispuni sve zahteve i želje korisnika, što je prodaja prvih primeraka ovih miševa u Japanu i potvrdila. Serija je na tom tržištu dostupna od sredine oktobra po, može se reći, pristupačnoj ceni od 31 dolar.

Da bi ispunili zahteve što većeg broja korisnika, pored toga što su različitih boja, miševi serije PALVO ponuđeni su u tri različite dimenzije – za decu najmlađeg uzrasta, srednjeg uzrasta i za odrasle. Najmanji modeli nose oznaku „bit“ i imaju dimenzije 55 x 93 x 27 milimetra, srednji su s oznakom „pop“ i dimenzijama 64 x 107 x 31,3 milimetra, dok su najveći „fit“ s dimenzijama 68 x 114 x 33,4 milimetra. Dužina kabla kojim se prvi modeli povezuju s računarom iznosi jedan metar, dok ostala dva modela imaju kabl dužine 1,5 metara.

Sportski miševi kompanije ELECOM rade na principu nove precizne tehnologije optičkih senzora. Imaju rezoluciju 800 tačaka po inču. S računarom se povezuju USB priključkom, a mogu se povezivati uz pomoć odgovarajućeg adaptera i s klasičnim (može se reći već prevaziđenim) PS/2 priključcima. Njihov rad (i instaliranje drajvera) prilagođeni su svim aktuelnim operativnim sistemima – Windows 95/98/2000/ME/XP i Mac OS 8.6 – 9.x. Na kraju, nadajmo se da ćemo i mi uskoro moći da se „vozimo“ kroz računar ovim sportskim modelima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kompjuteri
Komentari (0)
Dodaj komentar