Srbija konačno dobila Apple App Store!

Nešto što se podrazumevalo svuda u svetu za Srbiju nije važilo do ovog trenutka. Konačno je od danas Apple App Store u Srbiji!

Konačno, sad imati iPhone i kod nas dobija potpuno nov smisao!

Pored praktičnih, kao jedna od najvećih prednosti za domaći ekosistem jeste to što će ova promena omogućiti i razvoj domaćeg tržišta za iOS aplikacije i doneti zaradu domaćim programerima, kako pojedinačnim, tako i razvojnim kućama.

App Store u Srbiji aktiviran je istovremeno kad i App Store u Crnoj Gori, u Bosni i Hercegovini, Avganistanu, Gabonu, na Obali Slonovače, u Gruziji, na Maldivima, Kamerunu, Iraku, Libiji, Maroku, Mozambiku, Republici Mijanmar, Republici Nauru, Ruandi, Tongu, Zambiji i Republici Vanuatu.

Nakon prihvatanja svega što je potrebno programeri će od ovog trenutka videti i Srbiju, između ostalih, zemalja u ponudi za njihove aplikacije, igre i druge servise.

Apple App Store je već doneo preko 155 milijardi dolara zarade programerima širom sveta samo od prodaje aplikacija i transakcija obavljenih unutar aplikacija, pa vam je jasno o koliko velikom potencijalu se radi sad i za domaće programere i zajednicu u Srbiji.

Ovo je veliki dan za sve iPhone i iPad, uopšte Apple korisnike kod nas i verujemo da će posebno programerima umnogome olakšati distribuciju aplikacija kako kod nas, tako i u inostranstvu i samim tim veći uspeh i više parica na kontu svih njih!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

appstore
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Super! Napokon ću moći da instaliram aplikacije koje sam imao na Androidu.

  • Anonimni

    E ako sam ovo dočekao dosta sam i živeo. Odo dumrem.