Stiglo objašnjenje zašto su Fejsbuk i njegovi servisi juče pali

Nakon potpunog kolapsa Facebooka i njegovih servisa koji nisu radili čitavih šest sati širom sveta, iz te kompanije stiglo i zvanično saopštenje šta je uzrok pada sistema.

Naime, rano jutros oglasila se uprava te društvene mreže koja za pad Facebook-a, WhatsApp-a i Instagrama okrivljuje „veliki prekid u promenama konfiguracije rutera koji koordiniraju mrežni saobraćaj između njegovih centara podataka“.

„Ovaj poremećaj mrežnog saobraćaja imao je kaskadni efekat na način na koji naši podatkovni centri komuniciraju, što je dovelo do zaustavljanja naših usluga“, navedeno je iz te kompanije, prenela je agencija AFP.

Podsetimo, Facebook i drugi servisi te kompanije nedostupni su bili skoro šest sati za svoje korisnike širom sveta, pa i u Srbiji, a u funkciju su vraćeni posle ponoći.

Šef tehničkog odseka kompanije Majk Šrefer oglasio se putem Tvitera i uputio je nešto ranije izvinjenje svim korisnicima zbog pada mreže.

Akcije su odmah naglo pale, ali će se pravi efekti onoga što se dogodilo tokom do sada nezabeleženih šest sati bez Facebook-a tek videti u narednom periodu.

(B92)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

fejsbukinstagram
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • David

    čitavih 6 sati onda čete korisnici tih glupih antisocijalnih tvz mreža definitivno uskoro prolupati kad bude veče isključenje a biće dont worry… pogotovo iznenada kao sad da se desi. Odustanite od tih mreža i sa društvom na livadu ujer ni kafići više nisu popujlarni non-stop prete da će ih zatvoriti a ustvari Korona ih zatvara polako i sigurno o tom nekom drugom prilikom ako nekod bude da sluša

  • Zglobni Skoč

    Pročitao sam već gomilu glupih i providnih izgovora o tome, prosto je smešno i žalosno koliko su providni i misle da su baš svi toliko zatucani pa ne shvataju dubinu cele te radnje, šta se sve krije i šta se tek sprema u budućnosti.Ne kažem da nema idiota koji gutaju sve šta im se servira, ali ako misle da su svi baš toliko plitkoumni, tu su se malo za……hmmmmm, ebali….

  • jaje u fioci

    posledice ce se osecati narednih 16 godina