Svetlosni pozivi i poruke

Još jedna novost na tržištu mobilnih telefona – njihovim komunikacionim mogućnostima pridodati su i svetlosni efekti. Korisnicima će ta mogućnost biti pružena sa pojavom novog mobilnog telefona Nokia 3220. Njegova promocija priređena je 31. maja u Solunu na manifestaciji Nokia Totally Board. Među korisnike stići će tokom leta 2004. godine, a najverovatnije će koštati oko 250 evra.

Glavni adut novog Nokia 3220 modela je prozračno kućište Xpress-ON sa nizom LED dioda koje emituju svetlost stvarajući različite efekte. Svetlosni signali pulsiraju u ritmu zvona mobilnog telefona i na taj način oglašavaju korisniku pristizanje poziva. LED diode na kućištu aktiviraju se i pri stizanju poruke. Poruka se ispisuje, pri čemu se dobija utisak da lebdi u vazduhu. To je naročito efektno u mraku, u prostorijama sa puno ljudi (na primer, na koncertima).

Ostale karakteristike ovog telefona odgovaraju standardnim mogućnostima savremenih telefona sa mnogim „pametnim“ opcijama. To je 3-band mobilni telefon koji se može koristiti za frekventne opsege 900/1.800/1.900 MHz za područje Evrope i Azije, a 850/1.800/1.900 MHz za područje Amerike. Iz tih razloga prodavaće se dve varijante ovog telefona koji ima ugrađenu 3-band antenu za pomenuta područja. Takođe, telefon sadrži digitalni fotoaparat i XHTML brauzer, a postoji i mogućnost slanja elektronske pošte, SMS i MMS poruka. Te funkcije su, kao što je rečeno, obogaćene svetlosnim efektima.

Ekran telefona je kolor (65.536 boja), sa aktivnom veličinom od 27,5 x 27,5 milimetra. Visoke je rezolucije – 128 x 128 piksela. Dimenzije čitavog telefona su 104,5 x 44,2 x 18,7 milimetra, a masa 86 grama (zajedno sa baterijom). Koristi litijum-jonsku bateriju BL-5B (760 mAh), koja obezbeđuje tri i po sata neprekidnog rada u režimu razgovora, dok je u režimu čekanja njeno trajanje do 350 sati.

Nokia 3220 podržava EGPRS sa brzinom prenosa podataka 177,6 kbps, GPRS sa 80 kbps i HS(CSD) sa 43,2 kbps. Daje izuzetne mogućnosti personalizacije – izbor različitih melodija zvona, pozadinske slike, boje i svetlosne efekte. Pri tom se koristi tzv. cut-out opcija. Sve to doprinosi efektnom uvođenju svetlosti u komuniciranje mobilnim telefonom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilni telefoni
Komentari (0)
Dodaj komentar