Techno Party na Internetu

Svake subotnje večeri, Claus i Dani Wahlers, programersko-dizajnerski par, u svom stanu ugošćuje neke od najpoznatijih evropskih tehno DJ-eva, koji za njih vrte svoje ploče. Soba u kojoj se sve ovo dešava je samo jedna od mnogih u Minhenu, nipočemu neobična ili posebna. Pa zašto se onda tehno-zvezde pojavljuju u njoj, okruženi prepunjenim pepeljarama i praznim pivskim konzervama?

Roemerstr31 je naziv sajta na kome možete pratiti uživo dešavanja u dnevnoj sobi minhenskog para, a takođe i pretražiti arhivu proteklih događaja i uživati u audio/video sadržajima. Adresa je ujedno i naziv ulice i broj stana u kome se sve ovo dešava. Obično, „sesije“ traju 3- 4 sata, a, prema rečima domaćina, u pitanju su opušteni, neobavezni chill-out party-ji, gde se sreću prijateljski raspoloženi i zanimljivi ljudi.

Čitava ideja je nastala usled potrebe DJ-eva da se malo odvoje i odmore od komercijalnih dešavanja i prepunih klubova u kojima obično vrte svoje ploče. U Evropi je tehno-kultura zaista postala „mainstream“, pa se pojavila potreba za manjim, „underground“-orijentisanim dešavanjima.

Do sada su u dnevnoj sobi para Wahlers gostovali izuzetno značajni DJ-evi poput DJ Hell-a ili tokijskog DJ Steril-a, ali su za gramofonima vrlo često i anonimni, ali vrlo interesantni tehno-„mađioničari“. Ako pregledate arhivu, naći ćete i neka naše ljude (DJ Djarmah iz Sarajeva ili DJ Daniel Rajković).

Radi pouzdanijeg protoka audio/video sadržaja angažovani su i serveri u Brazilu i Švedskoj, a sve je prilagođeno podjednako i „najsporijim“ korisnicima i onima sa brzim vezama. Na sajtu možete pristupiti web-kamerama i posmatrati dešavanje, ali i chat-ovati sa DJ-evima koji trenutno „rade“. „DJ-evi dolaze ovde ne zato „što“ smo ih „rezervisali“, već zato što to oni sami žele. Ovo što radimo je strogo nekomercijalnog karaktera i mi ne zarađujemo nikakav novac od sajta ili emitovanja snimaka“, ističe domaćin Claus i tvrdi da sajt ima kultni status i brojne sledbenike na prostorima od Jugoslavije do Brazila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kompjuteri
Komentari (0)
Dodaj komentar