Telefon banana

Oblik omiljene poslastice za decu (i ne samo za njih) – banane, i mobilni telefon ukomponovani su u novi LG-ov model SV280. Mada je i ranije bilo mobilnih telefona koji su po obliku podsećali na bananu, kad god se pojavi, ta kombinacija uvek privlači pažnju korisnika.
Poznati proizvođač mobilnih telefona (i drugih elektronskih uređaja) iz Južne Koreje obradovao je ljubitelje svojih proizvoda novim ergonomski oblikovanim modelom SV280. To je model s kliznim dizajnom. Kada je zatvoren, izgleda kao i svi drugi mobilni telefoni. Međutim, kada se otvori, on menja svoj oblik i ergonomski potpuno prati liniju vašeg lica.
Telefon se izrađuje u atraktivnoj beloj boji. Ima dimenzije 101,4 x 48 x 22,8 mm i težinu 105 grama. U sklopljenom obliku standardnog je izgleda, s kolor QVGA TFT LCD ekranom rezolucije 240 x 320 piksela i sa 262.000 boja. Ispod ekrana je navigacioni taster. Kliznim otvaranjem prikazuje se tastatura, takođe standardnog oblika i funkcionalnosti. Napaja se baterijama koje obezbeđuju dva i po sata rada u režimu razgovora ili 150 sati u režimu čekanja.
LG-SV280 raspolaže kamerom (digitalnim fotoaparatom) rezolucije 1,3 megapiksela sa CMOS senzorom. Zahvaljujući ugrađenom blicu, mogu se snimati dovoljno kvalitetne fotografije i u mraku. Ima i funkciju audio MP3 plejera, kako bi korisnici mogli uživati i uz svoju omiljenu muziku, kao i video plejera za prikazivanje kratkih video inserata („video klipova“). Antena mu je interna (ugrađena), a za povezivanje s drugim uređajima raspolaže infracrvenim portom i USB priključkom.
Ostale njegove karakteristike pripadaju standardnoj ponudi savremenih modela mobilnih telefona – prijem i slanje multimedijalnih poruka, web browser za pristup Internetu radi pretraživanja i slanja i prijema elektronske pošte i ostale uobičajene opcije za individualnu i poslovnu primenu. Kao što rekosmo na početku, njegova ekskluzivnost je dizajn i ergonomija. Upravo te karakteristike dodelile su mu nadimak telefon banana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bananaergonomijalgmobilnimobilni telefonitelefon
Komentari (0)
Dodaj komentar