Togetherville – društvena mreža za decu

Deci mlađoj od 13 godina nije dozvoljeno da otvore profil na popularnoj društvenoj mreži Facebook, ali se to pravilo slabo poštuje. Za one koji se ipak drže propisa postoji sajt Togetherville, koji je u stvari soc-net sajt za decu. Togetherville je društvena mreža za decu uzrasta od šest do 10 godina, a napravljen je s namerom da mališanima omogući druženje i Internet okruženje u skladu s njihovim godinama. Osnivač ovog sajta je roditelj troje dece koja imaju manje od 10 godina.
Pristup i kreiranje naloga na sajtu su besplatni, a same naloge prave roditelji preko svojih Facebook profila. "Na ovaj način roditelji mogu da kontrolišu i da prihvataju ili odbijaju zahteve za prijateljstvo svoje dece, kao i da vide kojim aktivnostima su njihova deca okupirana", kaže osnivač ovog sajta Mandip Dilon.
Izgled sajta menja se u zavisnosti od toga da li se loguje dete ili roditelj (svako sa svojim nalogom), a deci su dostupne različite igre, YouTube klipovi koji su prethodno odobreni, obrazovne aplikacije i drugi sadržaji. Zanimljivo je i to da na sajtu Togetherville nema oglasa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decadruzenjefacebookkompjuterikontrolaoglasiprofilroditeljisajtsocijalne mrežetogetherville
Komentari (0)
Dodaj komentar