Tračevi vredni 3 miliona dolara

Široj javnosti nepoznat i tek tri meseca star sajt Fuckedcompany.com je na aukciji kod www.ebay.com samo u toku prvog dana dobio 68 ponuda od kojih najveća iznosi 3 miliona dolara. Sajt je delo Philip-a Kaplan-a, 24-godišnjeg web-dizajnera, a bavi se neuspesima „dotcom“ kompanija. Tvorac sajta je pozvao sve zaposlene ili povezane sa Internet industrijom da na ovoj adresi objavljuju glasine i „šuškanja“ anonimno i predskazuju koja će sledeća od Internet kompanija propasti. Odziv je za kratko vreme bio ogroman: na dnevni bilten se pretplatilo 27.950 zainteresovanih, uglavnom novinara, investitora, bankara i Internet analitičara. Ubrzo je PC Data objavila da nedeljno ovu adresu poseti 124.000 korisnika koji „okrenu“ čak 2,6 miliona stranica!

Philip Kaplan je 10. septembra na naslovnoj strani objavio da mu je tog jutra bilo dosadno, pa je svoj sajt postavio na Internet aukciju. Posetiocima je objasnio da ga tema kojom se sajt bavi nikad nije zaista zanimala i da mu oduzima previše vremena. Minimalna cena koju je odredio je iznosila 500.000 dolara. Verovatno nije ni sanjao kakvu će ponudu dobiti!

Fuckedcompany.com je za samo tri meseca postao nezaobilazno mesto za Internet profesionalce i važan izvor informacija pre donošenja bilo kakve odluke. Ken Cassar analitičar poznate firme za istraživanje Interneta Jupiter Communications otkriva da obavezno posećuje sajt pre nego što da pozitivan komentar poslovanja neke „dotcom“ kompanije.

Aukcija je otvorena do 20. septembra i, kako izjavljuju predstavnici Ebay.com, nije isključeno da bude još viših ponuda. Osoba koja je ponudila sadašnjih 3 miliona je od oktobra 1998. godine registrovana kod Ebay.com i krije se iza korisničkog imena „GTChang“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kompjuteri
Komentari (0)
Dodaj komentar