Trošite novac brzo i lako

Britanska kompanija Dialogue je pokrenula servis koji omogućava vlasnicima mobilnih telefona da kupuju online, bez obzira da li imaju kreditnu karticu ili ne. Jednostavno, plaćanje se vrši preko telefonskog računa, a sam čin kupovine je pojednostavljen jer nema zamornog ukucavanja broja kartice i drugih podataka.

Na samom početku su putem ovog servisa mogle da se kupe samo nove melodije za telefon, ali se usluga proširila i na druge proizvode. Britanska kompanija smatra da će ovakvom uslugom umnogome ubrzati razvoj i masovnost mobilnih Internet servisa, ali i online kupovinu uopšte, jer više nije neophodno posedovati kreditnu karticu. Sam servis se reklamira kao veoma siguran, a očito i veoma jednostavan. Slogan „Kupovina na Internetu je danas jednostavna kao i zvanje telefonom“, je način na koji Dialogue reklamira novinu u svetu mobilnog Interneta.

Ovaj servis funkcioniše i u slučaju pre-paid mobilnih telefona, tako što se potrošeni iznos oduzima od kredita. Prvi sajt koji je koristio ovakvu uslugu je bio MobileBone koji je prodavao melodije po ceni od jedne britanske funte. Usluga još uvek ima svoja ograničenja, jer je trenutno dostupna samo u slučaju telefona Ericsson 320 ili Nokia 7110, ali se uskoro očekuje i „priključenje“ Ericsson-a R380. Takođe je još uvek mali broj sajtova koji nude ovakvu uslugu, ali s obzirom da je servis vrlo „svež“, tek će doći do „poplave“ onih koji „mobilnim“ korisnicima omogućavaju brzu i udobnu kupovinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kompjuteri
Komentari (0)
Dodaj komentar