U znaku Meseca

Korisnicima koji sebi mogu priuštiti luksuzan mobilni telefon po ceni od 700 do 1.000 evra Nokia nudi novi ekskluzivan model 8600 Luna. Njegov glavni adut je dizajn, koji ga svrstava među najluksuznije modele na tržištu, ali mu se po kvalitetu ne mogu osporiti ni ostale karakteristike svojstvene modelima više klase.
Nokia 8600 Luna je naslednik prethodnih „Nokijinih“ slajdera – Nokia 8800 i Nokia 8800 Sirocco. Oni su takođe pripadali višoj klasi po dizajnu i luksuzu (i dalje egzistiraju u tom rangu), ali ih Luna u tome ipak prevazilazi. Napravljena je s kućištem od ekskluzivne kombinacije nerđajućeg čelika i stakla. Staklo se dosad na mobilnim telefonima pojavljivalo samo na ekranima pojedinih modela (na primer, „Motorolinim“). U ovom slučaju, međutim, ono oblaže čitavo kućište telefona i čini ga sjajnim i ekstravagantnim. Posuto je i nekom vrstom praha koji stvara efekat zamagljenosti.
Dimenzije ovog modela su 107 x 45 x 15,9 mm, a težina mu je 140 grama. Ekskluzivnosti kućišta doprinosi i pulsirajuće pozadinsko svetlo ekrana. Ekran je TFT, s dijagonalom dva inča, QVGA rezolucijom i punim kolorom od 16 miliona boja. Telefon ima ugrađenu kameru solidnog kvaliteta, s rezolucijom dva megapiksela, a interna memorija mu je kapaciteta 128 megabajta. Za njeno proširenje ugrađen je slot za memorijsku karticu. Napaja se litijum-polimerskom baterijom kapaciteta 900 mAh, koja obezbeđuje 3,7 sati razgovora ili oko deset dana rada u stand by režimu. Baterija se može dopunjavati, pa se uz uređaj isporučuje USB konektor za priključivanje punjača.
Ovaj luksuzan i ekskluzivan model može se koristiti u svim aktuelnim GSM mrežama (4-band), podržava i EDGE i GPRS komuniciranje za prenos podataka. Uz uređaj se isporučuje i takozvani data kabl za povezivanje s računarom i drugim uređajima. Pored ove komunikacije, Nokia 8600 Luna podržava i stereo Bluetooth tehnologiju za bežično komuniciranje, a ima ugrađen i FM radio. Sve ove karakteristike vrlo su prestižne i atraktivne. Ipak, da pomenemo još jednom, luksuzan, prelep i ekskluzivan dizajn njegov je glavni adut. Uz njega se odlično uklapa i vrlo poetično odabrano ime ovog modela.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

8600blututedgegprslunamobilnimobilni telefoninokiatelefon
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Ivan Đorđević

    Opis samog telefona nije tako loš osim što nije nešto više napisano o samom displeju. Mislim da u opisu nedostaju fotografije izgleda menija i hod kroz meni. Samo jedna fotografija za ovakav model – šteta. Dodajte bar još nekoliko iz raznih uglova, kao i uključen displej.