Veće grudi bez hirurške intervencije

Niko ne voli da se nađe na hirurškom stolu. Neke su žene spremne i na to, samo da bi uvećale svoje grudi. Ipak, veliki je broj onih koje bi da ovako nešto izbegnu, a ipak ponesu veći grudnjak.

Svaka operacija predstavlja rizik, a kada je reč o silikonskim implantima, nije mali broj naučnika i lekara koji smatraju da dodaci mogu da dovedu do raka dojke. Zato se i na tržištu pojavilo više proizvoda koji nehirurškim putem i bez ikakvih dodataka uvećavaju grudi.

Najnoviji izum dolazi iz SAD i upravo je završeno njegovo testiranje na Univerzitetu u Teksasu. Dr Rod Rohrich, koji je testovima rukovodio, tvrdi da je to prvi pravi način za prirodno uvećanje grudi. Uređaj o kome je reč nosi naziv Brava, a sačinjavaju ga dve plastične „korpe“, povezane s kompjuterom.

Ovakav se „grudnjak“ nosi 10 nedelja po 10 sati dnevno i, navodno, u 100% slučajeva grudi su za makar jedan broj veće. Sistem radi na principu vakuuma, pri čemu se grudi „izvlače“ i time ćelije podstiču na brži rast. Brava će se u američkim prodavnicama pojaviti krajem maja, koštaće između 2.000 i 2.500 dolara i moći će da se koristi samo uz odobrenje i nadzor lekara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nauka
Komentari (0)
Dodaj komentar