Večeras kreće nova platforma Jutjub Gejming

Onlajn video servis Jutjub (YouTube) pokrenuće večeras svoju platformu koja će posetiocima pružiti mogućnost i direktnog emitovanja igranja video igara.

Jutjub Gejming (YouTube Gaming) je odvojena aplikacija i vebsajt namenjen isključivo video igrama, s većim naglaskom na igranje uživo, prenosi Bi-Bi-Si.

Posetioci vebsajta Jutjub svakog meseca provedu milijarde sati gledajući video igre, a jedna od zvezda Jutjuba je Feliks Čeberg, poznatiji kao Pjudipaj  (PewDiePie), koji zarađuje milione dolara tako što snima sebe dok igra video igre i postavlja ih na Jutjub.

Šef Jutjuba za video igre Rajan Vajet izjavio je za BBC da im je cilj bio da naprave sajt gde će na jednom mestu biti svi sadržaji vezani za video igre.

„U ovom trenutku postoji fragmentirano iskustvo. Ljudi moraju da idu na različita mesta za igranje uživo i na Jutjub za video na zatev“, kazao je Vajet.

Kako je ranije najavljeno, sajt bi trebalo da olakša korisnicima da emituju uživo igranje video igara bez prethodnog zakazivanja termina i otvaranjem posebnih linkova koji se mogu deliti sa drugim korisnicima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar