Video-programi za mobilne telefone

Reprodukcija video sadržaja na mobilnim telefonima nije ništa novo, ali postoje program(čić)i za mobilne telefone koji pružaju neke dodatne mogućnosti, pored jednostavne reprodukcije video sadržaja. Na taj način se korišćenje mobilnog telefona čini zabavnijim, a sadržaji na njemu personalizuju.
Jedan od takvih programa je LiveTone Video Player. Namenjen je mobilnim telefonima Nokia s operativnim sistemom Symbian S60 V2. To je zapravo vrsta zvona za mobilne telefone, koja pri dolaznom pozivu aktivira i prikazivanje video sadržaja. Uz reprodukciju video sadržaja ide i odabrani audio sadržaj (omiljena melodija po izboru korisnika). Na taj način mogu se kontaktima iz imenika dodeliti određene melodije i video-inserti, pa po njima korisnik može odmah zaključiti od koga mu poziv dolazi.
Izdavač ove aplikacije je kompanija LiveTone Studio. Ona se može pomoću kompjutera preuzeti sa sajta kompanije. Potpuno je besplatna, a ukupan memorijski prostor koji zauzima iznosi 311 kilobajta. Posle preuzimanja, prebacuje se s računara na telefon Bluetooth vezom ili USB kablom. Nije potrebna nikakva dodatna instalacija, a uz program idu i besplatni Video Tone fajlovi. Fajlovi su u 3GP formatu. Možete ih i sami kreirati, preuzimati sa sajta kompanije ili razmenjivati s drugim korisnicima istog programa.
Još jedan zanimljiv program vezan za prikazivanje video sadržaja na mobilnom telefonu je MobileDVD. Kao što se može zaključiti, radi se o gledanju DVD filmova na mobilnom telefonu, to jest video plejeru za mobilni telefon. Zajedno s plejerom isporučuje se i aplikacija za konvertovanje drugih video formata u DVD format, kako bi se i oni mogli reprodukovati. Softverska platforma je takođe Symbian S60, ali verzije 3, a izdavač je kompanija Mobile Systems. Preuzima se takođe pomoću računara i zahteva malo više prostora – 2,8 megabajta. Za razliku od prethodnog programa, nije besplatan – košta oko 15 evra (uz mesec dana besplatne probe).
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

live tone video playermobilnimobilni telefonitelefonivideo programi
Komentari (0)
Dodaj komentar