Word – Kako do boljih brošura? (I deo)

Ukoliko vam je potrebna brošura ili reklamni materijal manjeg obima, možete ih sami kreirati u kućnoj radinosti uz pomoć Microsoft Word-a ili Publisher-a. Za reklamnu kampanju, a samim tim i štampu većeg obima, lokalna štamparija biće bolji izbor, ali i tada sami možete dizajnirati materijal. U narednim pasusima prikazaćemo vam nekoliko ideja za kreiranje boljih poslovnih brošura.

Uvek pripremite vaše brošure tako da sadrže dovoljno informacija da mogu da figuriraju kao samostalan dokument. Čak i kada rutinski šaljete brošure unutar koverti, velike su šanse da su i koverte specijalno napravljene za vašu firmu, zato ne bi trebalo da se oslanjate na detalje koje možda sadrži koverat (a možda i ne sadrži), a koje ste izostavili u brošuri. Uvek u brošuru ubacite naziv kompanije, broj telefona, adresu i e-mail, i to na istaknuto mesto tako da potencijalni klijenti koji se zainteresuju za vaše proizvode ili usluge imaju pouzdanu informaciju.

Vaše brošure ne moraju biti odštampane u punoj boji. One mogu biti jako efektivne i lepe ako ih odštampate i na monohromatskom laserskom štampaču. Ako se radi o malom obimu štampe, razmislite o upotrebi kvalitetnijeg (naravno i skupljeg) papira za štampu. Kod većeg obima, da biste izbegli dodatne troškove, možete lokalnoj štampariji ponuditi pripremljen papir na kome će stajati vaš kompanijski logotip i drugi fiksni detalji, u koloru.

Svaki dokument koji sami pripremate trebalo bi da izgleda kao segment ostalih kompanijskih publikacija: posetnice, memorandumi i brošure. Oni sadrže uobičajene elemente kao što su kompanijski logotip, tip fonta, boje, stilovi linija, itd. Kada sami dizajnirate brošure, držite se istog stila, tako da se osnovna tema reflektuje kroz sve vaše poslovne dokumente. Na ovaj način smanjiće vam se izbor i mašta, ali će zadatak dizajniranja biti lakši, a rezultat će izgledati mnogo profesionalnije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

rad na kompjuteru
Komentari (0)
Dodaj komentar