Žurite, a prazna vam je baterija? Ovaj trik će vas spasiti

Nemate dovoljno vremena, a hitno morate da napunite mobilni i to što je brže moguće. Kako bi skratili muke, postavite ga na avionski režim rada prilikom punjenja. Time ćete privremeno zaustaviti aplikacije koje inače najviše troše bateriju i mnogo brže ga napuniti.

Nećete biti dostupni kratko vreme, ali uspećete da napunite telefon dovoljno da možete izaći iz kuće.

Za duže trajanje baterije, ugasite aplikacije koje se koriste lokacijskim uslugama. U velikoj meri baterija se troši kada stižu notifikacije, poruke koje se odnose na aplikacije, koje se povremeno pojavljuju na zaključanom ekranu.

Jer, svaki put kada vaš telefon primi obaveštenje, on se pali i, u zavisnosti od vaših podešavanja, vibrira ili zvoni. Sve to troši bateriju, pogotovo ako primate puno ažuriranja. Ugasite notifikacije u podešavanjima telefona ili unutar samih aplikacija i isključite sve osim važnih obaveštenja, poput poruka i e-mailova.

Čak i kada ne upotrebljavate aplikacije, one su uključene u pozadini te troše bateriju. Na androidu ih možete ugasiti tako da odete na aplikacije unutar podešavanja, zatim upravljanje aplikacijama ili pokretanje. Sa liste odaberite aplikacije koje želite da zatvorite i kliknite na prisilno zaustavljanje.

Ljudi često zanemare činjenicu da svetlost ekrana troši bateriju. U podešvanjima smanjite jačinu osvetljenja ekrana i produžite trajanje. Isto tako, ako nemate pristup Wi-Fi mreži, isključite je jer nepotrebno troši bateriju.

Nikada ne ostavljajte telefon na direktom suncu i što manje ga izlažite toploti. Ako se baterija previše zagreva, ona će se brže i isprazniti. To s vremenom može smanjiti i oštetiti trajanja baterije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

baterijapunjenje
Komentari (0)
Dodaj komentar