Ako razmišljate o seksu (2)

Juče smo pisali o nekim stvarima kojih bi trebalo biti svestan ako razmišljate o tome da se upustite u intimne odnose, a najviše o tome kako da taj seks bude bezbedan i po vas i po voljenu osobu. Danas pročitajte o tome koje su sve alternative seksu (i u njima se uživa, i to puno!), i ponešto o prvom vođenju ljubavi.
Alternative seksu. Šta god vam ko pričao, i vaginalni i oralni i analni seks se „računaju“, u smislu da vas emotivno angažuju i da preko bilo kojeg od njih možete dobiti neku polno prenosivu bolest. Međutim, postoje i alternative seksu koje takođe mogu da pruže zadovoljstvo, kako fizičko, tako i emotivno. To su: ljubljenje, maženje i peting, samozadovoljavanje, stimulacija dečka ili devojke rukom (rukama), „suvi seks“ (simulacija seksualnog odnosa, ali preko odeće, pa nema razmene telesnih tečnosti).
Prvi put. Čak i kada ste spremni, prvi put kada s nekim vodite ljubav može da bude zbunjujuće iskustvo, a skoro uvek je i veoma emotivno. I uvek ćete ga pamtiti, pa je dobra ideja da to bude nešto emotivno lepo, s osobom koja vam se zaista sviđa, ne samo nešto što radite jer su svi ostali to već uradili ili da nekom nešto dokažete. Nije da je neka tragedija ako tako ispadne, ali je lepše ako vam je prvo vođenje ljubavi draga uspomena, a ne neko bezvezno sećanje (ili se, ako ste bili pod prejakim uticajem alkohola, čak i ne sećate na šta je to ličilo).
Seks među tinejdžerima je tema na koju nemali broj starijih „odlepi“, a neki od njih su skloni da se pretvaraju da se to ne dešava ili da to rade samo „loša deca“. Ukoliko ste dovoljno stari za seks (prema našem zakonu, ako imate između 14 i 18 godina, možete imati seks sa svojom starosnom grupom, a ako imate 18 ili više, smete da imate seks s drugim punoletnim osobama) i želite ga, treba i da budete odgovorni prema sebi i dečku ili devojci, informisani o načinima da sebe i voljenu osobu zaštitite od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti, i voljni da te načine i primenite. Stvar je poštovanja samog sebe i voljene osobe da tako i postupite – ne prihvatajte ništa manje od toga!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

razmišljanjesekstinejdzeri
Komentari (0)
Dodaj komentar