Barbi je gotova!

Pored lutke zvane Nakia, plivačica Barbi Sydney 2000 deluje krajnje jeftino i neukusno. Čak i sa svojom zlatnom medaljom, Barbi jednostavno ne deluje realno. Jedino što na njoj podseća na plivačicu jeste njena neverovatno plava kosa. Previše hlora, pretpostavljamo…

Za razliku od nje, Nakia je „Get Real Girl“; jedna iz nove linije sportskih lutaka na tržištu. Ona je tinejdžerka-košarkašica. U pakovanju dobijate i obruč, zatim loptu koju ona zaista može da drži u rukama i malu torbu za treninge u kojoj se nalaze flašica za vodu i mobilni telefon.

Prva stvar koju sve mi uradimo sa novom lutkom jeste njeno potpuno skidanje. Ali, ovde nastaje iznenađenje – ova lutka nosi bele gaćice i sportski brus koji ne možete skinuti.

Jedna od najlepših stvari na lutki jesu njene pamučne sportske čarape i patike za košarku koje izgledaju baš kao Air Jordans, a čak postoje i leva i desna. To čini da Barbi izgleda krajnje smešno i glupo u njenim njenim malim ružičastim „nabadalicama“ koje očigledno nosi od rođenja jer ima poprilično deformisane noge! U novoj liniji lutaka, sve „devojke“ imaju ravna stopala i mogu i da stoje njima čvrsto na zemlji. Zamislite, Barbi čak i ne može da se osloni na svoje sopstvene noge!

Pošlo se od toga da je Barbi prilično zastarela i bilo je potrebno nešto novo, nešto što podseća na prave i savremene devojke. Ove lutke su takođe svih mogućih rasa.

Nakia i njene drugarice su mnogo, mnogo realnije. Pogledajte samo mere! Barbi: 40-18-22; Nakia: 33-24-33.

One imaju i mišiće, lepe trbušnjake i bicepse koji povremeno vire pri pokretima. Mogu da dotaknu prste na nogama i da budu u položaju baš kao da džogiraju ili da se bave breakdance-om. Za sada, ima ih šest: surferka, fudbalerka, devojka koja se bavi snowboarding-om, planirastvom, igranjem i naravno – košarkom.

The Get Real Girls lutke se možda nikada neće prodavati kao Barbike, po dve u jednoj sekundi. Ali mnoge devojke sada, još od vremena kada su imale 12 godina, znaju šta konkretno žele kao novogodišnji poklon – čitav set! Za neke stvari očigledno, nikada ne starimo dovoljno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar