Bez mobilnog, zašto da ne?

Danas svi imaju mobilni: vaši roditelji, vaša braća i sestre (osim ako su baš mali), svi vaši drugovi i drugarice, kompletan komšiluk, onaj što prodaje luk na pijaci. Ima ga i dečko kome krišom šaljete SMS poruke. Nekako, život bez mobilnog je postao nezamisliv – ili, možda, ipak nije?

Razmislite: da li vam je mobilni zaista neophodan? Hoće li neko umreti ako vas u jednom trenutku ne pronađe baš smesta, nego tek kad stignete kući (ipak niste lekar, pa da ljudski životi zavise od vas, a nemate ni posao koji bi zavisio od mobilnog telefona)? Da li ćete vi umreti ako vas neko ne nađe čim mu to padne na pamet? Mračne misli i umiranje na stranu, šta će se toliko tragično desiti ako niste svima dostupni u toku celog dana i noći? Nemati mobilni može da donese i izvesno olakšanje, a sigurno ima i nekih prednosti. Evo koje su.

Ako nemate mobilni, ne morate stalno da vodite računa o tome da li vas je neko zvao. Pored toga, ne morate nikom da objašnjavate zašto niste odgovorili na poziv ili SMS poruku. Ne morate ni da stalno smišljate novi genijalni superduhoviti superslatki originalni SMS koji biste poslali simpatiji ili prijateljima. Niste ni „na izvol“te“, već ste izazov svima koji žele da vas nađu.

Bez mobilnog nećete ni svakog časa zuriti u tu magičnu spravicu, pitajući se da li će vas on zvati ili neće. Još jedna jako zgodna stvar: roditelji ne mogu da vas zivkaju svakog časa, proveravaju vas i daju vam savete, a ni da očekuju od vas da im se javite u bilo koje doba i sa bilo kojeg mesta. Još nešto: pošto danas svi imaju mobilni, ako ga nemate, bićete originalni – a originalnost je uvek na ceni.

Ukratko: bez mobilnog ste originalni, „furate svoj fazon“, i ljudi moraju da se potrude da vas nađu (a to je uvek zanimljivije nego ako ste svima stalno dostupni). Ne verujete da biste preživeli bez mobilnog? Probajte: ostavite ga na dnu fioke nedelju dana, sa ispražnjenom baterijom, pa vidite kako vam se sviđa kad vas ne cima svakog časa bilo ko kome „dune“ da to uradi. Ako ispadne da ipak ne možete bez mobilnog, sačekaće vas tamo gde ste ga i ostavili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar