Bez odmeravanja

Nije redak običaj dečaka i muškaraca da pogledom odmere devojku koja ih zanima – od glave do pete. Sve češće to rade i devojke – odmeravaju dečake koji im se dopadaju. To se čak ne baš retko i savetuje devojkama kao dobra taktika za privlačenje muške pažnje, kao nešto što će dečaku definitivno staviti do znanja da je devojka zainteresovana za njega. A kad mu je to stavljeno do znanja, pa, neka priđe, muško je… Samo, odmeravanje – bilo da dečak odmerava devojku ili obrnuto – i nije baš tako briljantna ideja.
Jeste, tako ćete dobro videti osobu koja vas zanima. Da, osim ako je ta osoba potpuno zaneta u neku aktivnost pa nije svesna da postojite na ovoj planeti, bićete primećeni i vi i vaše interesovanje. Problem je što odmeravanje kod odmerene osobe ne izaziva baš lepa osećanja, pa samim tim ni povoljna reakcija nije verovatna.
Razmislite: kako se osećate kad vas neko odmerava pogledom? Kao komad mesa u mesari, zar ne? Sočna šniclica ili možda batačić, sigurno nije baš najprijatnije. Slično se oseća i osoba koju vi odmeravate – a ko želi da se oseća kao šnicla? Ko će vam prići zato što ste učinili da se oseća kao šnicla, osim da vas pita šta buljite (ili nešto još neprijatnije)?
Istina, ima i onih koji neće toliko oštro reagovati na odmeravanje. Ipak, tu se radi o osobama toliko nesigurnim u sebe da im čak i takva vrsta pažnje prija – važno je da ih neko uopšte primeti. Druga mogućnost je da se radi o uobraženoj osobi, osobi u fazonu: "Vau, koja sam ja faca, vidi kako me gleda!" Da li ste sigurni da želite takvu osobu za dečka ili devojku?
Postoje mnogi načini da pažljivo pogledate dečka ili devojku koji vas zanimaju i još više mogućnosti da privučete njihovu pažnju. Odaberite neki drugi način – ne odmeravanje. Time što osobu koja vas zanima ne tretirate kao komad mesa pokazaćete da poštujete i sebe i nju, a poštovanje je neophodno za vezu vrednu toga da se nazove vezom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

odmeravanjepogledprivlačenje pažnje
Komentari (0)
Dodaj komentar