Bez previše detalja o svađi s drugaricom

Svađe se dešavaju, pa i svađe s najboljom drugaricom. Onda ste ljuti, povređeni, želite da se izjadate… Sve je to normalno, samo bi bilo dobro izbegavati da dečku pričate o baš svakom detalju svađe. Momci obično ne vole takve stvari.
Na kakve detalje mislimo? Na one kojima je veliki broj devojaka sklon, jer vole da sve ispričaju po redu, da ništa ne propuste. I tako, devojka počne da priča momku šta je ona rekla drugarici, šta je drugarica odgovorila, pa je ona rekla ovo, a drugarica ono… Nekada, celo to prepričavanje potraje duže nego sama neprijatna rasprava. A ono što momci najčešće žele da čuju jeste suština; na primer, posvađale ste se s drugaricom jer je rekla te-i-te ružne stvari o vašoj majci.
Nije da će vas svaki momak prekinuti ako mu se ovako jadate, niti da će baš pred vama kolutati očima. Mali broj njih će stvarno slušati celu priču; uglavnom će se pretvarati da vas slušaju i čekati da završite. Oni momci koji malo više znaju o devojkama znaju i da vam je potrebno da se tako izjadate, pa će vas pustiti da to i učinite, i tek napola vas slušati; oni koji manje znaju o devojkama osetiće potrebu da reaguju na muški način, to jest da se bace na rešavanje problema, pa će vas prekidati, biti nestrpljivi i želeti da nešto konkretno učine kako bi vam pomogli. I jedni i drugi reagovaće iz ljubavi i želje da vam pomognu, ali će veoma mali broj dečaka da vas sasluša onako kako bi to druga devojka uradila – to nije zamerka na račun dečaka, samo konstatacija da se dečaci i devojke razlikuju i da na drugačiji način izražavaju podršku.
Postoji tu još jedna nezgodna stvar. Vi ćete se, najverovatnije, posle izvesnog vremena pomiriti s drugaricom i nastaviti da se družite s njom, a vašem momku neće biti baš najjasnije zašto se ponovo družite s devojkom o kojoj ste rekli prilično loše stvari; mogao bi da se upita i kakve stvari pričate o njemu kad se vas dvoje posvađate.
Ako želite detaljno da se izjadate kad se posvađate s drugaricom, za te stvari je ipak bolja neka druga drugarica. Momku ukratko recite u čemu je problem, a onda nastavite da uživate s njim – on vas nije uvredio ili šta vam je već drugarica uradila, i bilo bi lepo uživati s tako finim dečkom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

detaljisvađatinejdzeri
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Magdalena Popović

    Jednoga dana, posle velikog odmora u učionici gde smo imali čas, stiglo je jedno veoma bezobrazno pismo, naravno za mene… Da ne odugovlačim, prošlo je godinu i po dana, a pre par dana sam saznala da su to uradile moje dve naj drugarice i, naravno, razočarenje, noći plakanja, nikada im neću oprostiti i više nikada nećemo biti kao pre…