Brendi iz nešto intimnijeg ugla

Ona je pevačica, glumica i model, a ima samo dvadeset dve godine. Brendi Norvud (Brandy Norwood) je suprotno očekivanjima s obzirom na njene godine, već odavno u šou-biznisu. Rođena je 11. februara 1979. godine u gradu Mekombu, Misisipi.

Brendi je već sa petnaest godina imala pesmu među top-deset hitova Bilbordove (Billboard) top-liste. To je bio duet sa Monikom za pesmu „The Boy Is Mine“, koji je prvi veliki hit u njenoj karijeri. Njen singl „Baby“ nominovan je za Gremi nagradu 1996. godine, u kategoriji najbolji R&B singl. Biser njene glumačke karijere je svakako filmski hit „I dalje znam šta ste radili prošlog leta“ (I Still Know What You Did Last Summer).

Mnogo je toga novog u životu ove prelepe mlade devojke. Skoro je priznala čitavom svetu dve velike tajne. Podelila je sa svim tinejdžerkama celog sveta potresno iskustvo kroz koje je ona prošla. Naime, ona je imala veoma velikih poremećaja u ishrani. Prvo je imala stalni nagon za hranom, koji nikako nije mogla da obuzda. Neprestano je jela hamburgere i pomfrit, a posle jela bi joj uvek bilo muka, što nimalo nije umanjivalo njenu želju da još više jede.

Posle ovog perioda zdravlje mlade pevačice je ponovo bilo ugroženo jer se poremećaj u ishrani ispoljio u dijametralno suprotnim pojavama. Ona nije mogla ništa da jede, postala je veoma mršava i patila je od dehidratacije. U nekom trenutku je shvatila koliko takav način života utiče na njeno zdravlje i ugrožava njen organizam. „Shvatila sam da je moje telo konak u kome spava moja duša i počela sam da vodim računa o sebi“, izjavila je Brendi.

Sada je ona zdrava i ima potrebu da ispriča javnosti problem koji je uspešno prebrodila. Takođe je priznala da je u divnoj vezi sa čovekom koga je odbila da imenuje. „On je onaj pravi“, rekla je sa samouverenim osmehom. Poznato je da se Brendi tokom 2001. godine zabavljala sa jednim od pevača grupe Boyz II Men, koji se zove Vanja Moris (Wanya Morris).

Brendi je izjavila i da je srećna što je popularna serija „Moesha“, u kojoj je igrala glavnu ulogu, otkazana prošle sezone posle više godina prikazivanja, jer je tako dobila vreme da se koncentriše na novi album. Novi album pod nazivom „Full Moon“ očekuje se u prodaji početkom marta. Njen novi singl „What About Us“ veoma brzo preskače mesta krećući se ka vrhu mnogih top-lista.

Karijera Brendi imala je veoma uzbudljive zaokrete. Vitni Hjuston (Whitney Houston), koja je bila njen tinejdžerski uzor, pozvala ju je da glumi u Diznijevom filmu „Pepeljuga“. Brendi je naravno oberučke prihvatila ponudu i pojavila se u ulozi Pepeljuge, što se ispostavilo kao dobar poslovni potez, jer je film postao najgledaniji Diznijev film svih vremena.

1999. godina je bila godina u kojoj je dostigla velike visine. Nastupila je na koncertu „VH1″s Divas Live“ uz Vitni Hjuston (Whitney Houston), Fejt Hil (Faith Hill) i Meri Džej Blajdž (Mary J. Blige). U istoj godini imenovana je za internacionalnog govornika Unicefa (UNICEF). Dobila je „Teen Choice Award“ za najboljeg ženskog izvođača.

Negde u istom periodu kada joj je pevačka karijera bila na vrhuncu, Brendi je postala i uspešna manekenka. Pozirala je za takve robne marke kao što su: Cover Girl i DKNY Jeans.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar