Brzi kolačići

Dolazi vam društvo i nečim ih treba poslužiti. Naravno, razni kupovni keksići uvek zgodno dođu, ali zašto ne biste bili malčice originalniji? Lepše je kad goste poslužite nečim što ste sami spremili, a i njima je interesantnije. Mi vam predlažemo dva recepta kako da od kupovnog keksa i još nekoliko sastojaka vrlo brzo napravite ukusne kolačiće.
Za prvu vrstu kolačića potrebni su vam: okrugao keks, čvrsto ulupan šlag, jagoda onoliko koliko ima keksa i seckani pistaći. Na svaki keks kašičicom stavite gomilicu šlaga, u sredinu stavite po jagodu i na kraju sve to pospite seckanim pistaćima. Ako ne volite jagode i/ili pistaće, ili ne možete da ih nađete, može da posluži i neko drugo voće umesto jagoda (birajte sami – maline, kupine, kriške pomorandže…) i lešnici, bademi ili orasi umesto pistaća.
Za drugu vrstu kolačića potrebni su vam: okrugli keks s čokoladnim prelivom, belance, šolja šećera i jagode. Za ove kolačiće potrebno je malčice više truda – morate mikserom dobro da umutite belance sa šećerom i šoljom očišćenih jagoda, sve dok se ne formira čvrst krem (nemojte da pojedete krem još pre nego što ga stavite na keks). Na svaki keks stavite po kašiku-dve krema, koliko može da stane a da se ipak ne preliva (ne želite da vaše društvo ubrlja prste kremom, zar ne), a kada završite s tim, odozgo poređajte iseckane jagode.
Verovatno ovo nije neophodno reći, ali za svaki slučaj: i jednu i drugu vrstu kolačića dobro je do posluženja držati u frižideru, naročito ako je napolju vrućina.
Kutija keksa, malo voća, još poneki sastojak – i za maksimum 20 minuta spremili ste ukusno i osvežavajuće posluženje za društvo. Čuli ste da ljubav na usta ulazi? Slično se može reći i za popularnost. Uživajte u kolačićima i uživajte u druženju!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brzokekskolačiciposluženje
Komentari (0)
Dodaj komentar