Čas šminkanja prvi – usne

Nijedan čas šminkanja ne može da počne bez prethodnih saveta o nezi. Šminka ima smisla samo ako se stavlja na dobro pripremljeno lice, što podrazumeva svakodnevnu negu. Usne nisu izuzetak. One su veoma osetljive na spoljašnje uticaje i veoma lako se suše i pucaju.

Usnama treba vlažnost. Kada pomislite na negu lica, nemojte zaboraviti usne. Ako su vam usne ispucale i na njima ima vidljive osušene kožice, probajte sledeći savet. Stavite žuti šećer na vlažne usne i trljajte – na taj način ćete ukloniti sasušenu kožicu. Utrljavanje maslinovog ulja na usne pre spavanja zagarantovaće njihovu mekoću.

Olovke za usne – lajneri, pomažu u oblikovanju usana i pri sakrivanju manjih nedostataka usana. Korišćenje lajnera sprečiće razmazivanje karmina preko ivica. Ako uokvirite usne, pređete olovkom preko celih usana a zatim nanesete ruž, produžavate postojanost karmina na vašim usnama.

Korišćenje četkice za nanošenje karmina najbolje je rešenje. Ovo je recept profesionalaca u ovom poslu. Oni koriste i malu spatulu, kojom izgrebu manju količinu ruža i tako omekšaju sadržaj za lakše nanošenje. Ako nemate ovu spatulu, iskoristite mali žilet. Četkicom nanesite omekšali karmin na usne, uvek od centralnog dela usana ka krajevima. Na taj način ćete postići taj ispolirani izgled.

Na mestima na kojima prodaju karmine, pronađite i tzv. lipstick sealers. Oni izgledaju isto kao karmin i služe za održavanje postojanosti boje karmina. Na taj način boja na usnama zaštićena je od razmazivanja. Labelo kao početni sloj pre nanošenja karmina takođe produžava trajanje svežine boje na usnama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar