Crna maskara nije za svakoga

Kada tragate za šminkom koja bi vam dobro stajala, nije nimalo neobično ako se opredelite za nešto što „svima dobro stoji“ (to rade i mnogo stariji i iskusniji). Smatra se da tu spada i crna maskara, ali nije tako.
Crna maskara će mnogima dobro da stoji, to je tačno, i nekako predstavlja univerzalan izbor jer nikome ne stoji tragično loše. Ukoliko nanesete crnu maskaru, nećete napraviti nikakvu veliku grešku (osim ako vam se maskara skroz razbrlja, ali tu je problem u razbrljanosti, a ne u boji maskare).
Međutim, pored crne maskare, sve što je belo dolazi više do izražaja. To nekad može da bude super, ali ako imate izrazito bled ten, uz crnu maskaru izgledaćete još i bleđe. Ukoliko to odgovara vašem stilu, sve je u redu, a ukoliko baš i ne želite da ličite na duha ili vampira, trebalo bi da se opredelite za neku drugu boju maskare (danas postoje u skoro svim bojama).
Tamne boje maskare biće dobar izbor, ali koja tamna boja? Ako imate veoma svetao, bledunjav ten, možete isprobati tamnosmeđu maskaru. Ona će vaše oči istaći isto koliko i crna, plus će vaš ten lepše izgledati, manje bledo i mekše.
Želite da vam oči izgledaju blistavo? Ni za to nije neophodna crna maskara – možete se opredeliti i za tamnoplavu. Od nje će vam oči biti istaknute i blistave, plus će vaše lice dobiti „hladniji“ izgled (prava stvar ako želite da izgledate kao nedodirljiva princeza u koju ipak svi gledaju), a beonjače će vam izgledati još belje.
Za koju god boju maskare da se opredelite, nemojte preterati s količinom. Šminka služi tome da prikrije nedostatke i istakne ono što je lepo, a ne da zbog nje ličite na pantomimičara, klovna, ili da neko pomisli da su vam to ratničke boje (i da ne sme da vam priđe jer ne zna da li vam je i ratna sekira u blizini). Za bilo koju dnevnu varijantu jedan sloj maskare je sasvim dovoljan, a uveče možete da stavite i dva – ali ne više od toga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crnomaskaraočišminkatinejdzeri
Komentari (0)
Dodaj komentar